Volgens mij ben je niet te laat met klussen geweest hoor, prima op tijd.
Heb je hetzelfde type ovulatietest gebruikt in deze cyclus als de vorige? Een verschil in gevoeligheid kan namelijk best een verschil verklaren in hoe lang je boven de drempelwaarde voor een positieve test zit, al kan dit ook komen door een verschil in urine concentratie (gezien je op meerdere tijdstippen op de dag test kan dit zomaar een rol spelen, al helpt het natuurlijk ook niet als je bij wijze van elke dag om 10 uur 's morgens test, maar de ene dag 1 glas water op hebt en de dag erna al een hele theepot leeg hebt gedronken tegen die tijd).
Zaadcellen (even uitgaande van normale kwaliteit en geen bijzonderheden in jouw lijf -dingen als verkeerde zuurgraad in het vrouwelijk slijm oid kunnen ook goede zaadcellen vroegtijdig om zeep helpen of geblokkeerde eileiders kunnen de weg volledig versperren voor zowel het zaad als de eicel, dat ligt dus niet per se alleen aan de kwaliteit van de man) blijven meestal zo'n 2 dagen in leven, en de snelsten kunnen na ongeveer een half uur al bij de eicel zijn in gunstige omstandigheden, anderen zijn wat trager (afhankelijk van hoe sterk ze zelf zijn en dus ook van hoe doordringbaar jouw slijm is). De eicel blijft ook zo'n 12-24 uur in leven blijft na het springen. Sommige stellen hebben zo'n goede zaadkwaliteit en optimale omstandigheden in de vrouw dat zaadcellen wel een week kunnen blijven leven, bij anderen is de combinatie wat minder gunstig en zijn er misschien amper cellen die weten door te dringen tot de plek waar de eicel zich bevindt (wat een combinatie van slechte kwaliteit zaadcellen of moeilijk doordringbaar slijm kan zijn). Wanneer de eicel precies springt ten opzichte van de positieve ovulatietest is nooit exact duidelijk (tenzij je op dat moment toevallig een echo hebt, dan kan het in sommige gevallen zichtbaar zijn), maar dan nog is het natuurlijk maar net wanneer je getest hebt met de ovulatietest hoe lang er tussen de ovulatietest en het springen van het eitje zit. Wat wel bekend is, is dat die LH piek het laatste zetje geeft om die eisprong te gaan maken, dus de LH piek is er eerst, de eisprong zit ergens op de neerwaartse trend van de hoeveelheid LH, maar waar precies is niet duidelijk. De meeste vrouwen hebben een piek die 1 of 2 dagen meetbaar is, en kunnen met gemeenschap na de eerste positieve test op tijd zijn (ook als ze 's morgens positief testen en pas 's avonds hun partner weer zien) om een bevruchting te realizeren.
Kortom, ik denk dat je dus prima op tijd was zaterdag, en dat seks hebben op zondag evt ook nog zin zou kunnen hebben gehad, en misschien vandaag ook nog wel (als je eisprong pas 24-48 uur na die positieve test was is hij nu misschien dus pas net geweest, of komt hij misschien zelfs nog als je een paar uur later bij wijze van nog duidelijker positief getest zou hebben). Mocht je eisprong wel al op zaterdag zijn geweest, dan zou het ook nog wel kunnen dat er nog wat zaadcellen van woensdag aanwezig waren om het eitje te bevruchten (en heel misschien vandaag ook nog wel, maar dan zijn er waarschijnlijk sterkere versere zaadcellen aanwezig geweest). Als het niet gelukt is om zwanger te worden deze ronde, dan denk ik in elk geval niet dat het aan jullie timing ligt, je hebt ook wat geluk nodig.
Meer dan twee keer op een dag testen lijkt me niet zo heel zinvol, want ook na een positieve test heb je dus nog best wel wat tijd, dat is vooral voor als je je piek anders helemaal niet vind. Na het vinden van je piek hoef je het echt niet elk uur te monitoren ofzo, want dan ga je eerder variatie meten in hoeveel vocht je lichaam per uur afvoert via urine dan of je piek nog net ietsje hoger is op een ander tijdstip, of dat je de ene keer de test net een fractie van een seconde langer in de urine hebt gehouden dan het uur erna.