Curretage en nu weer bloedverlies

Hi, ik wil graag weten of iemand hier ervaring mee heeft. Helaas in december een miskraam gehad opgewerkt met cytotec helaas is toen niet alles naar buiten gekomen en na 2 weken ging ik ineens weer heel erg vloeien. Afgelopen maandag ben ik opgenomen in het ziekenhuis en dinsdag gecureteerd. Bij thuiskomst weer heeel veel bloedverlies en stolsels gehad (verloskundige zij dat dit kon) hierna had ik meer bruinverlies.. tot gisteren avond weer dat het bloedverlies echt rood was en ook weer meer en meer dan een ongesteldheid. Ik heb ook al sinds de miskraam rond de 38graden verhoging/koorts? Gynaecoloog vind het allemaal niet zo spannend.. ik heb geen verhoogde infectie waarde in m'n bloed en m'n ijzergehalte is goed. Ik voel me dus echter helemaal niet goed! Ik ben ziek en futloos. Ook heb ik een scherpe pijn onder in m'n buik. Heeft iemand zoiets eerder meegemaakt ? Liefs
 
Zelf geen ervaring mee. Je zou natuurlijk heel toevallig een virus te pakken kunnen hebben.
Maar als het bij mij zou zijn, zou ik naar de huisarts gaan denk ik, gezien de gynaecoloog het niet serieus lijkt te nemen.
 
Ook ik heb er geen ervaring mee, maar net wat Essil zegt, ik zou de huisarts bellen.
De gynaecoloog neemt je niet serieus, in ieder geval niet serieus genoeg om je verder te onderzoeken. Hij kan het wel niet spannend vinden, maar jij zit ermee.
Dat je je zo beroerd en ziek voelt is toch een teken dat er ièts niet goed is… En wat dat is, is een arts voor om dat te onderzoeken.
Misschien is het inderdaad een virus wat je opgelopen hebt, maar voor hetzelfde geld ook niet‍…
Maar ja, ik ben geen arts…
 
Beste Shar1991, jeetje ja, het is allemaal niet niks dit. Het verwerken en nu ook de aanhoudende klachten... Ik zou zeker ook even de huisarts bellen. Ik heb op Oudersvannu.nl even wat informatie voor je opgezocht betreft het opwekken van een miskraam en curettage. Dit artikel is medisch beoordeeld door een gynaecoloog:

Curettage en opwekken van een miskraam:
De medicijnen die de miskraam opwekken, hebben bijwerkingen (koorts, misselijkheid, diarree).

Na een Curettage:
Na een curettage kun je nog een paar weken bloedverlies hebben. Omdat de baarmoedermond nog een paar dagen openstaat, is er een verhoogde kans op een infectie. Om dit risico te beperken is het advies om de eerste twee weken geen tampons te gebruiken, geen seks met penetratie te hebben en niet in bad, het zwembad of de sauna te gaan. Douchen mag wel. Je kunt nog een week last hebben van buikpijn en menstruatie-achtige krampen. Paracetamol en een warme kruik helpen vaak goed. Als het nodig is, kun je ook ibuprofen of naproxen innemen. Kijk op de verpakking voor de juiste dosering. De eerste week kun je beter nog niet sporten en tillen. Doe het rustig aan en wees extra lief voor jezelf. Meestal heb je twee tot drie weken na de curettage een telefonische afspraak met de arts om te bespreken hoe het met je gaat. Als het nodig is, zal de arts je vragen om voor controle naar het ziekenhuis te komen. Soms is dit een inwendig onderzoek.

Wanneer contact opnemen met de huisarts?
Krijg je na de curettage koorts (meer dan 38 graden)? Bel dan altijd de huisarts of de gynaecoloog. Doe dit ook als je opeens hevige buikpijn krijgt en/of hevig bloedverlies (meer dan bij een menstruatie). Vies ruikende afscheiding of je ziek voelen kan wijzen op een ontsteking van de baarmoeder, neem in dat geval ook contact op met de arts.

Wil je het volledige artikel lezen? Lees hier verder:

Ik wens je heel veel beterschap de komende tijd. Als je nog verdere vragen hebt, of je moet je ''ei'' even kwijt, dan zijn we er hier voor je!
 
Terug
Bovenaan