Oh ze heeft er een paar.
De makkelijkste:
Maiskolf, worteltjes, bietenburger AH eigen merk en gebakken aardappeltjes (eigen kruiden ivm zout).
Ik maak vaak rode linzensoep uit mn Healthy Little Tummies kookboek:
1 ui en wat knoflook bakken, half pakje fair trade thaise rode curry pasta (deze is niet zo heet en valt wat zout betreft mee), 2 zoete aardappelen in blokjes toevoegen. 300 gr rode linzen en 1 tot 1,5 liter bouillon (zo kun je de dikte varieren, ik gebruik zoutarme bouillon) erbij. 1 pakje tomatenblokjes (heinz heeft heel weinig zout). 1 blik kokosmelk erbij. Als alles gaar is pureren. Evt wat dikke yoghurt en koriander erop maar hoeft niet. Wij eten er een volkoren stokbroodje bij en eten twee dagen van deze soep. Dochter smult ervan en kan lekker zelf lepelen.
En naar een recept van Angela Lidon, pasta met cashew tomatensaus:
0,5 cup cashews met 0,5 cup ongezoete plantaardige melk in de blender tot het glad is. Ondertussen genoeg pasta voor 4 koken (tip minipasta van gran italia). Bak ui en knoflook met wat peper en gedroogde oregano. Voeg 3 grote handen spinazie toe. Een pakje tomatenblokjes (wederom heinz). Voeg een blikje tomatenpuree (ook heinz ivm weinig zout) en 3 eetlepels gistvlokken toe. Een bakje basilicum gesneden toevoegen. Roer de cashewsaus erbij tot het dik wordt. En dan de pasta erbij. Heerlijk romige pasta die lekker weghapt voor hele kleintjes. Voor ons doen we er vaak nog een simpele knapperige salade bij ofzo, maar die eet onze dame niet.