Laat ik voorop stellen dat ik geen expert ben. Maar water uit de quooker lijkt me sowieso niet het probleem. Ongeacht wat er gebeurt in het reservoir van de quooker het water wordt er gekookt. Eventuele schadelijke bacteriën zijn daarmee gedood. Zelfde idee als een normale waterkoker lijkt me.
Koud kraanwater daarentegen ben ik zelf wat huiveriger mee. Dit is namelijk water wat nog niet gesteriliseerd is van bacteriën. Ik heb ook heus wel eens sporadisch een flesje met warm kraanwater gemaakt als ik even geen andere optie had.
het makkelijkste is naar mijn idee gewoon je flesje vullen met koud kraanwater en dan voor een minuut op max. Watt in de magnetron. Deze straalt eventuele schadelijke bacteriën automatisch dood binnen zo’n tijd en geeft het water gelijk een goede drinktemperatuur. (Dit is uiteraard de tijd die ik hanteer voor onze magnetron, kan best een beetje verschillen bij jou)
Als je kindje wat ouder is denk ik dat überhaupt niet zoveel meer uitmaakt hoe je het doet. Dan is hun afweersysteem al een stuk beter maar ik zou voor de zekerheid de eerste maanden of het eerste jaar zelfs toch het zekere voor het onzekere nemen.