Hey!
Het is erg simpel:
- Kook datgene wat je wilt koken zoals je gewend bent en pureer/stamp of prak het.
- Schep het daarna in kleine bakjes (met deksel, voldoende voor 1 portie) of in ijsblokvormpjes die je daarna in een plastic zakje stopt om schoon af te dekken
- laat het goed afkoelen en vries het daarna in
-> als je het in ijsblokvormpjes hebt ingevroren kun je een dag later de vormpjes voeding eruit halen en in een groter bakje opnieuw in de vriezer doen
- als je een voeding voor je kindje nodig hebt haal je zo'n klein bakje uit de vriezer of een aantal blokjes (zoveel als je nodig hebt voor je kindje)
- laat dit ontdooien in de koelkast (avond vantevoren uit de vriezer halen) of in de magnetron
- de voeding opwarmen kun je doen in de magnetron of in een pannetje (klein laagje water in de pan en daarin een schaaltje met de voeding zetten. Doordat het water rondom het schaaltje opwarmt, warmt ook de voeding in het schaaltje langzaam op. Deze manier heet "au bain marie". Nadeel is dat dit wel vrij langzaam gaat; magnetron is supersnel!).
Ik vind het ideaal en heb altijd kant-en-klare voeding in de diepvries zitten. Bij het onderwerp "receptjes uitwisselen" staan ook wel leuke tips hoor! Moet je maar eens voor gaan zitten, want we hebben daar inmiddels al flink wat ideeen uitgewisseld met elkaar.
Succes!