Hapjes opwarmen

<p>Goedemorgen,</p><p>Mag je een groentehapje opnieuw opwarmen? Ik maak alles zelf en vries het dan in. Gisteren heeft A. 2 hapjes gehad, mag ik het vandaag opnieuw opwarmen? <br /><br />En hoe zit dit met spinazie bijv. Die is gekookt en de vriezer ingedaan, nog ik die nog opwarmen? Omdat het al eens gekookt is geweest.</p>
 
Ik doe het wel gewoon… ik bewaar het dan max nog 1 dag dicht in de koelkast en bied het de dag erna gewoon aan. Als het er gewoon nog goed uitziet… Doe ik zowel met potjes die ik koop als met verse dingen die ik maak (uit de diepvries ook idd). Maar ik ben er makkelijk in en snap eerlijk niet heel goed waarom er staat dat je het meteen weg moet gooien als het niet op is. Vind ik zonde. Dingen die wij eten warm ik ook vaak de dag erna in de magnetron op en eet alles gewoon op...
 
[quote quote=10507206]Ik doe het wel gewoon… ik bewaar het dan max nog 1 dag dicht in de koelkast en bied het de dag erna gewoon aan. Als het er gewoon nog goed uitziet… Doe ik zowel met potjes die ik koop als met verse dingen die ik maak (uit de diepvries ook idd). Maar ik ben er makkelijk in en snap eerlijk niet heel goed waarom er staat dat je het meteen weg moet gooien als het niet op is. Vind ik zonde. Dingen die wij eten warm ik ook vaak de dag erna in de magnetron op en eet alles gewoon op…[/quote] Ja dat vind ik dus ook ? Wil idd niet gierig ofzo overkomen, maar vind gewoon zonde om weg te gooien. Wij eten het soms ook opnieuw.
 
Het verschil is misschien wel als je t voor jezelf de dag erna opwarmt dan is het pas de 2e keer dat het warm wordt. Voor de kids al de 3e keer, omdat het ook al verwarmd is voordat het de vriezer ingaat. Wij doen het in ieder geval niet. Bij potjes schep ik er altijd een deel uit en dat verwarm ik. Wil hij meer maak ik daarna nog een beetje.
 
De eerste bereiding telt niet mee in het verhaal van 'maximaal één keer opwarmen' (dus bijvoorbeeld spinazie koken of gewoon een warme maaltijd bereiden).  Maar als je het daarna hebt afgekoeld, moet je het maar één keer weer echt doorwarmen. Als je het daarna weer afkoelt en opwarmt neemt het aantal bacteriën enorm toe. Die ruik je niet en zie je niet en misschien gaat het 9 van de 10 keer goed, maar je kunt er echt goed ziek van worden. En ook als je er niet zwaar ziek van wordt, is het nog steeds ongezond.
Dus wees niet té zuinig, maar ga er wat slimmer mee om. Van een potje kun je bijvoorbeeld ook gewoon alleen de helft of 2/3 opwarmen. Als dat niet opgaat, kan het restant later gewoon nog gebruikt worden.. ;)
 
[quote quote=10507219]De eerste bereiding telt niet mee in het verhaal van ‘maximaal één keer opwarmen’ (dus bijvoorbeeld spinazie koken of gewoon een warme maaltijd bereiden). Maar als je het daarna hebt afgekoeld, moet je het maar één keer weer echt doorwarmen. Als je het daarna weer afkoelt en opwarmt neemt het aantal bacteriën enorm toe. Die ruik je niet en zie je niet en misschien gaat het 9 van de 10 keer goed, maar je kunt er echt goed ziek van worden. En ook als je er niet zwaar ziek van wordt, is het nog steeds ongezond. Dus wees niet té zuinig, maar ga er wat slimmer mee om. Van een potje kun je bijvoorbeeld ook gewoon alleen de helft of 2/3 opwarmen. Als dat niet opgaat, kan het restant later gewoon nog gebruikt worden.. ?[/quote]
Nee zeker! Ik wil absoluut niet dat hij ziek word. Wel fijn je uitleg! Met die spinazie zou ik idd maar 1x geven na de bereiding. 


soms is echt gokken, want normaal eet hij vaak wel 150gr en gister dus eigenlijk niks. Of je moet weer extra bijgeven en het andere opwarmen
 
Terug
Bovenaan