Hi Lente,
Je kunt ook een tomatensalsa erbij doen:
8 roma tomaatjes in stukjes (ik heb de meeste zaadjes eruit gelaten anders wordt het zo'n drabje)
1 middelgrote spaanse of rode ui fijngesneden
snufje kruidenmix voor kruidenboter (Duyvis ofzo van de rest maak je gewoon kruidenboter)
Zout naar smaak
1 el olijfolie
30 ml balsamico azijn
10 blaadjes verse basilicum
Knapperig brood
Beetje boter (voor de kruidenboter)
De overige kruidenboter mix
Tomaten, ui, basilicum, kruidenmix, zout, olijfolie, en balsamico azijn in een kom
meng de boter bij de kruidenbotermix en besmeer de sneetjes brood ermee. Gril of bak ze goudbruin.
Serveer de salsa op het warme brood. Als je het een paar uur van te voren maakt is het nóg lekkerder!
Is voor 8 porties ongeveer maar dat ligt er maar net aan hoeveel je op een broodje doet!
Ook boontjes in parmaham gewikkeld scoren hier altijd goed.
Of tomatentapenade:
2 tomaten
4 zongedroogde tomaatjes
teentje knoflook
evt wat kappertjes naar smaak
stuk of 20 olijfjes (ik doe meestal zwart maar het maakt niets uit)
1 el pesto (kant en klaar of aangemaakt van kruidenmix)
scheutje olijfolie
alles in een mengbeker
staafmixer erin en fijnmalen (kan ook met de hakmolen eventueel)
Simpel maar lekker!
Veel succes en een fijne jaarwisseling!
Btw je maakt vaak teveel!
Grtz Saskia