HELP wie heeft er verstand van koekjes bakken?

Hallo dames,

Ik heb HULP nodig.... Ik ben koekjes aan het bakken adv het recept van mijn eigen oma (die is er niet meer). Het lijkt heel simpel maar de 1e lading roetzwarte stinkende koekjes ligt al in de kliko. Oma heeft opgeschreven 25 minuten bakken maar bij 15 waren ze al zwart. Ik denk dat ik de temperatuur te hoog heb.

Kortom op hoeveel graden moeten koekjes gebakken worden???

gr.Ing

PS Mette vind het wel HE LE MAAL leuk om te kneden en met de vormpjes de koekjes te maken.
 
Ben je ze aan het bakken in een combi-magnetron? Dit heeft mijn vriendin nl ook al eens gehad. Op combistand zijn ze dan wel heel snel "gaar"
Anders misschien toch een iets lagere temperatuur?

Groetjes Sas
 
Hihi, het 'probleem' zal nu vast al opgelost zijn, maar ik verwacht dat jij een hetelucht oven hebt en die had je oma destijds niet. Zelfs een electrische over blijft beter op temp. dan een gasoven van vroeger. Die deed er 10 minuten over om weer op temp. te komen als de deur open was geweest.
Ik zou de temperatuur zeker 20 tot 30 graden lager instellen.

Succes voor de volgende keer.

Groetjes, Karin
 
Voor koekjes en zo met een combi magnetron kun je het beste 160 graden aan houden.

Hopelijk is het nog gelukt!!! Ook Benthe en ik hebben de afgelopen weken al twee prinsessentaartjes gemaakt!!!

Groetjes
 
Volgens mij is 175 gr atijd goed.
anders probeer je toch eerst met kant en klaar deeg, die hebben de winkels allemaal, ook lekker en leuk, kun je ze daarna versiersen.

Gr Linda
 
De temperatuur was inderdaad te hoog!! Mijn moeder had 200 graden doorgegeven maar op 150 graden had ik ineens wel mooie goudgele koekjes...

hihihi! Bedankt voor alle tips!

gr.Ing
 
Terug
Bovenaan