Hoi "mij",
Onze Anne krijgt op zich dezelfde groenten voorgeschoteld als wij eten, indien geschikt natuurlijk. Deze kook ik in een klein pannetje met een klein beetje water gaar. Het kookvocht gebruik ik ook om het eten iets smeuiger te maken (zo gaan er ook geen kostbare voedingsstoffen verloren!). Qua vlees heb ik altijd een kleine portie in de vriezer. Ik kook kipfilet in water met wat smakelijke groene kruiden en snij het in kleine porties. Ook runderpoelet (voor de soep ja) kook ik in grote hoeveelheden en na een paar uurtjes sudderen heb je heerlijk geurend en superzacht vlees voor je kleintje. Je moet wel van koken houden, dat geef ik toe, maar je hebt er eigenlijk geen omkijken naar. Zo heb ik altijd iets kant-en-klaars in de vriezer.
Pasta en rijst kook ik vaak samen met de groenten mee. Lekker doorkoken, dan kun je alles met een vorkje prakken (of met de staafmixer fijn hakken).
Anne is nu 10 mnd en ze heeft een absolute voorkeur voor mama's kookkunst (ruim 200 gr is totaal geen moeite voor haar), potjes gaan er vaak maar voor de helft in! Best wel vleiend eigenlijk....
Specerijen en zout laat ik toch echt nog even weg: onze zoon heeft daar in het begin echt veel last van gehad en hij was toen al ruim 1 jaar.
Veel kookplezier!
Gr. Ingrid