hoe pureer je een appel?

A

Anoniem

Guest
En dan bedoel ik dat ie helemaal fijngemaakt is. Ik doe het in de keukenmachine maar krijg toch nog stukjes. Daardoor gaat mijn dochtertje kokhalzen. Het lukt me wel met ander fruit. Tips?
 
Hoi,

misschien eerst de appel met een beetje water helemaal fijn koken en dan nog stampen met een stamper??

groetjes,
Kiki (mv Stijn 20 weken en Iris bijna 29 maanden)
 
ik doe de appel in de staafmixer
word best wel fijn
heel soms nog stukjes, maar die vis ik er wel uit
 
Hallo

kokhalzen is op zich helemaal niet erg, hoor. Is een kwestie van wennen, dat wordt vanzelf minder. Maar als je het wil voorkomen: ik rasp de appel op de allerfijnste rasp op onze rasp. Ons CB raadde een nootmuskaatrasp aan, die is heeeeel erg fijn.   Als je dochter last heeft van krampjes, kan je misschien beter niet de staafmixer gebruiken, die kan lucht in de moes kloppen waar ze last van kan krijgen. Hoeft niet hoor!

Groeten
Rosanne
 
eerst fijn maken, dan eventjes in de magnetron en dan weer fijn maken, vaak krijg je het dan net iets fijner
 
Inderdaad,
appel eerst schillen,'
anderhalve minuut in de magnetron,
tot ie helemaal zacht is,
staafmixer erin,
af laten koelen
en...
eten maar!!

www.keukenkikker.nl staat boordevol fruit- en groentehapjes recepten
voor je baby!

Grtzz
 
wat een goed idee van die magnetron!!!! bedankt voor de tip, voor de eerste paar keer is het wel handig als het helemaal fijn is

groetjes Yvonne
 
Beetje water of vruchtensap erbij wil ook wel eens helpen.
Sil, najaar-2006-mama
 
Terug
Bovenaan