Hoe zit het met geitenkaas???

Ik ben erg benieuwd hoe het zit met geitenkaas, kan je dat wel gewoon eten tijdens de zwangerschap?
Het wordt gemaakt van geitenmelk en niet van koemelk.
Ik hoop dat iemand hier antwoord op weet
 
hoi whisper,

voor geitenkaas geldt het zelfde als andere kaas, zolang het niet van rauwe melk is gemaakt kun je het gewoon eten, volgens mij maken ze geitenkaas eigenlijk nooit van rauwe melk, maar je weet het maar nooit, dus wel even op de verpakking kijken.
dit geldt trouwens alleen voor de zachte kaasjes.  in harde kazen zit te weinig vocht waardoor de bacterie niet kan overleven. ik werk zelf met kaas, vandaar dat ik it allemaal weet
succes en geniet er maar lekker van!!!

groetjes sandra
 
""ambachtelijke'' geitenkaas is volgens mij van rauwe melk. Echter tegenwoordig is bijna alles gepasteuriseerd. Zeker de goedkopere soorten. Je kunt het betse even op de verpakking kijken denk ik.
Au lait cru betekent geloof ik van rauwe melk.
groeten E|Lke
 
in een van mijn zwangerschapsboekjes staat dat geitenkaas eigenlijk altijd van rauwe melk gemaakt wordt? Zelf lust ik geen geitenkaas, dus heb me er verder niet in verdiept. Vraag het anders bij de kaasboer, die moet het weten.

groetjes,
Janneke
 
Terug
Bovenaan