Babietjes groeien heel goed op een flesje, maar zij zijn de enigen niet!
In klaargemaakte melk in een flesje groeien bacterien ook razendsnel, ook bacterien waar je kindje ziek van kan worden.
Daarom moet je een flesje het liefst meteen na het aanmaken geven. Als het niet te warm is dan max het maximaal een uur buiten de koelkast, en maximaal 6 uur in de koelkast bewaard worden.
Vroeger werd er wel gezegd dat je de melk voor 24 uur kon klaarmaken, maar nadat er in Belgie en Frankrijk een paar babies overleden zijn aan bacteriele infecties via de fles geven de fabrikanten het advies om de voeding per fles klaar te maken.
Het poede kunnen ze namelijk niet bacterievrij leveren, so wie so zodra het pak opengaat komen er bacterien in. Geef je een fles meteen na het klaarmaken, dan kan het geen kwaad, maar laat je een fles langer staan, zelfs in de koelkast, dan kunnen de ziekmakende bacterien zover uitgroeien dat het gevaarlijk wordt voor je kindje.
Kijk anders even op de site van het Voedingscentrum, daar wordt het ook uitgelegd.