Goedemorgen,
Even snel een berichtje vanaf mijn werk.
Volgens mij is er niets mis met de halfvolle melk uit de winkel.
Mits van de goede leverancier. (ha-ha)
Tijdens mijn zwangerschappen kocht ik ook halfvolle melk bij de supermarkt.
Dit vanwege het vetgehalte en de toch beter gecontroleerde melk.
Eigen melk kook ik dan wel maar verder vindt er natuurlijk geen controle plaats. Wel achteraf als de melk in de fabriek komt maar ja dan hebben wij onze melk al op.
Ik heb nog steeds het "kaasboerderij-verhaal"in mijn achterhoofd.
Ja, waarom zou er bij een ander wel iets aan ziektemakers in de melk kunnen zitten en bij ons niet denk ik dan.
Gelukkig hebben wij dit nog nooit bij de hakken gehad.
Behalve Mirthe drinken wij verder allemaal onze eigen melk en gebruik ik de eigen melk om soms yoghurt en pudding te maken.
Nu jullie mij aan het nadenken zetten over de opvolgmelk denk ik dat het gewoon gemakzucht van mij is.
Het is zo makkelijk voor die ene fles pap per dag --- 130 ml koud water, 50 ml kokend water, 6 scheppen melkpoeder, vier lepel bambix even schudden en klaar ---. Anders weer een paar extra pakken in de koelkast. Melk warm maken in de magnetron (op deel, staat niet in de keuken ) niet te warm, pap erbij... Nee, Mirthe blijft aan de opvolgmelk totdat we over gaan op eigen melk.
Maar wie echte verse melk wil proeven... is toch lekkerder dan uit een pak!
Kom gerust eens aan in het oosten van het land.
Maak wel even een afspraak, dan weet je zeker dat je ons thuis treft.
Groetjes, Helma mv Mirthe, Jasper en Aniek.