jasanimir: koemelk

A

Anoniem

Guest
Hoi, ik las in je reactie op het opvolgmelk-topic dat je kinderen aardig lang opvolgmelk kijgen. Dat vond ik opmerkelijk omdat jullie een melkveebedrijf hebben. Kan je mij iets meer over koemelk vertellen. Hoeveel (of niet?) is nou eigenlijk gezond voor onze kindjes? Lijkt mij fijn om eens te horen van een andere invalshoek...
Dankje en Liefs
 

Hoi, hoi,

Onze kinderen krijgen vrij lang opvolgmelk omdat "eigen" melk behoorlijk vet is.
Het ergste vet halen wij wel van de melk af door de melk te laten staan en de bovenste vetlaag er af te scheppen. (Vinden mijn man en schoonvader daarna weer lekker in de koffie). Maar vergeleken met de melk in de winkel is dit toch nog erg vet.
Een tweede is dat verse melk  altijd eerst gekookt moet worden, dit in verband met eventuele ziektekiemen. Wij drinken zelf wel altijd verse gekookte en daarna weer afgekoelde melk. Maar daarna moet het weer door een zeefje omdat wij (Jasper, Aniek en ik) geen velletjes in de melk willen. Opvolgmelk is dus ook gewoon praktisch. Op het CB heb ik in Jasper zijn tijd wel eens om advies gevraagd. Eigen melk was geen probleem maar aangezien zij halfvolle melk aanraden i.v.m. inderdaad het vetpercentage kan onze "eigen melk" daar niet aan voldoen. Melk verdund met water is geen alternatief want het vetpercentage wordt er niet lager van.

Zo hier even mijn reactie.
Als je meer wilt weten lees ik het wel.

Groetjes en liefs, Helma.
 
Misschien een hele domme vraag maarre...
Die opvolgmelk moet je ook in de winkel kopen dus...
Dus waarom koop je dan geen "gewone" halfvolle melk?
Alleen een vraagje he...

Liefs Annet
 
Hoi Helma, dank voor je reactie. Wat een luxe je eigen melk maar ik vraag mij idd ook af waarom je geen halfvolle melk uit de supermarkt koopt??? Is dat “not done” of weet jij iets wat ik niet weet, haha???
groetjes Stephanie
 

Goedemorgen,

Even snel een berichtje vanaf mijn werk.
Volgens mij is er niets mis met de halfvolle melk uit de winkel.
Mits van de goede leverancier. (ha-ha)
Tijdens mijn zwangerschappen kocht ik ook halfvolle melk bij de supermarkt.
Dit  vanwege het vetgehalte en de toch beter gecontroleerde melk.
Eigen melk kook ik dan wel maar verder vindt er natuurlijk geen controle plaats. Wel achteraf als de melk in de fabriek komt maar ja dan hebben wij onze melk al op.
Ik heb nog steeds het "kaasboerderij-verhaal"in mijn achterhoofd.
Ja, waarom zou er bij een ander wel iets aan ziektemakers in de melk kunnen zitten en bij ons niet denk ik dan.
Gelukkig hebben wij dit nog nooit bij de hakken gehad.
Behalve Mirthe drinken wij verder allemaal onze eigen melk en gebruik ik de eigen melk om soms yoghurt en pudding te maken.

Nu jullie mij aan het nadenken zetten over de opvolgmelk denk ik dat het gewoon gemakzucht van mij is.
Het is zo makkelijk voor die ene fles pap per dag --- 130 ml koud water, 50 ml kokend water, 6 scheppen melkpoeder, vier lepel bambix even schudden en klaar ---. Anders weer een paar extra pakken in de koelkast. Melk warm maken in de magnetron (op deel, staat niet in de keuken ) niet te warm, pap erbij... Nee, Mirthe blijft aan de opvolgmelk totdat we over gaan op eigen melk.

Maar wie echte verse melk wil proeven... is toch lekkerder dan uit een pak!
Kom gerust eens aan in het oosten van het land.
Maak wel even een afspraak, dan  weet je  zeker dat je ons thuis treft.

Groetjes, Helma mv Mirthe, Jasper en Aniek.
 
He gelukkig, ik dacht al!
Enne,....als jij het makkelijker vindt, lijkt mij er niks mis mee....
Ik werd alleen toch wel heel benieuwd..hihi

Liefs Annet
 
Terug
Bovenaan