Kaas

A

Anoniem

Guest
Hallo, weet iemand of je rauwmelkse harde kazen wel mag eten?
 
Kaas gemaakt van rauwe melk mag niet, mij lijkt dat het niet uitmaakt of ze hard of zacht zijn. Daar heb ik nooit iets over gehoord. Alleen dat met rauwe melk niet mag. Ik zou het dus niet doen als ik jou was, gewoon voor de zekerheid.

groetjes, Jane
 
Hoi,
Parmezaanse kaas is van rauwe melk gemaakt, maar volgens mij kan de listeria bacterie daarin niet overleven, want het is niet vochtig meer. Ik kom zelf uit Italië en daar eten ze parmezaanse kaas heel gewoon en ik heb nog nooit gehoord dat het niet goed is voor zwangere.
Ik zou zelf vragen waar je die kaas koopt wat ze van vinden, bij AH bijvoorbeeld vind ik dat ze goed op de hoogte zijn.
Groetjes Nicky
 
Alleen zachte rauwmelkse kazen mogen niet de harde wel. De listeriabacterie heeft een vochtige omgeving nodig om te overleven.
 
Inderdaad mogen harde rauwemelkse kazen (de boerenkazen dus) wel. Klopt wat anoniem hierboven zegt! Gelukkig wel, want dat is zulke lekkere kaas....
 
weet je ik zou alles waar het woord rauwmelks in voorkomt niet eten...
 
Terug
Bovenaan