Kreunend baby van 4 weken prematuurgedrag?

Hallo Allemaal,

Hier een bezorgde moeder. Onze zoon is op 31-01-17 geboren met 37 weken ( in ben ingeleid ivm een groeivertraging).

Sinds een geboorte produceert onze zoon een bepaalt kreunend geluid. De verloskundige maakte zich hier zorgen over en stuurde ons na 2 dagen door naar de kinderarts. Deze constateerde een gezond kind, het kreunen kon hij niet plaatsen. Na een paar dagen bleek onze zoon moeite te hebben met het leegdrinken van zijn flesjes. Hij deed er soms 45 minuten over ( 50-70cc). Hierdoor werd hij te moe om te slapen, waardoor hij te moe werd om te drinken. Het gevolg was dat hij niet meer groeide. Toen opgenomen in het ziekenhuis met de diagnose : oververmoeide, overvloede baby. Blijkbaar waren flesjes van 70cc teveel voor onze zoon. In het ziekenhuis een zogenoemde reboot gehad met een ander merk fles en minder voeding. Dit ging als een speer. Het kreunen bleef, werd geen onderzoek naar gedaan, onze zoon was kerngezond) Nu 2. 5week later in huis kan meneer 100cc flesjes op in 15 minuten en groeit hij goed.

Nu maak ik. Mij zorgen over het volgende. Onze zoon blijft gigantisch kreunen. Hoe ' ouder/groter' s hij wordt hoe meet geluid hij kan produceren. Ook is meneer heel onrustig in bed. Hiervoor zijn we gestart met inbakeren.  Het lijkt erop dat hij zich ontzettend verzet tegen het inbakeren, maar ook zonder inbakeren is meneer heel erg druk in bed. Hij spartelt uren achter elkaar door en kreunt hierbij.

Ook in zijn slaap kreunt onze zoon. Hij produceert dan een kermend geluid, draait met zijn hoofd naar links en rechts en valt dan weer in slaap. Dit gedrag volgt eerst iedere 10a15 minuten, daarna gaat het sneller achter elkaar door. Op een gegeven moment wordt hij wakker en gaat huilen.

Verder huilt onze zoon weinig. Alleen bij honger en ongemak ( koud na 't badje, vieze luier)

Geen koorts, blijft heel goed drinken (6x100cc, gaat niet allemaal op maar een gemiddelde van 550cc per dag zeker wel).

Graag zou ik mensen willen spreken die soortgelijke ervaringen hebben met een baby's ( randprematuren)
 
<p style="text-align: center;">Ik heb ongeveer zelfde meegemaakt ik ben ingeleid met 38 weken vanwege mijn zwangerschap suiker ik moest insuline spuiten ik heb een hele snelle bevalling gehad en m'n zoontje zat nog niet volledig ingedaald waardoor hij een val had gemaakt waardoor hij erg misselijk was dat kreunen heeft ie zeker wel tot 7 a 8 weken volgehouden slapen was inderdaad een drama maar gaat nu heel goed hoop dat je er wat aan hebt !</p>
<p style="text-align: center;"></p>
<p style="text-align: center;">Groet Kelly</p>
 
Best herkenbaar.

ik ben met 37 weken ingeleid omdat ik hoge bloeddruk had.

Mijn zoontje maakte ook tijden lang kreunend geluid en had ook moeite met slapen. Hij heeft de eerste weken snachts oo m'n borst geslapen, gelukkig overdag eerst wel in wieg. Na een tijd wou hij dat ook niet meer. Met 11 weken is hij opgenomen in het ziekenhuis omdat wij geen raad meer wisten. Oplossing was overstappen naar kV, want dan dronk hij wel genoeg en met bv niet.

dat kreunend geluid was daarna weg, leek door regelmaat beter te worden.

hoe ziet jouw dagindeling eruit?

Over niet willen inbakeren, dat wou mij zoontje eerst ook niet, hij moet zich leren overgeven en dat lukte door speentje en eerst bij hem te blijven. Even laten huilen is niet erg, want sommige babys vallen zo in slaap..

ziekenhuis zei ons als hij na 15 min nog huilt, even kijken, speen geven en even bij hem zijn, dan weet hij dat je er nog bent. Ook weet je dan dat er verder niks met hem is..
 
Onze dochter is geboren met 38+6 weken en dus keurig op tijd. Wel was ze na haar geboorte ernstig ziek. Het is niet duidelijk waarom, maar ze heeft uiteindelijk een maand in het ziekenhuis gelegen, waarvan 19 dagen op de Intensive Care (de eerste week kritiek).

Vanaf het moment dat ze thuis is maakt ze ook harde kreunende geluiden in haar slaap. Vooral aan het einde van de nacht. De kinderarts wuifde het weg als 'normale baby-kreungeluidjes' na onze omschrijving ervan. Ik heb bij het consultatiebureau een filmpje laten zien. De verpleegkundige vond het wel heftig. Ze gaf aan dat ze het niet kende en dat het net leek of ze droomt (maar dat schijnen babies pas te doen vanaf 11 maanden). Ze is nu bijna 4 maanden en kreunt nog steeds. Ik heb wel het idee dat het minder wordt. Qua voeding en slapen verder geen problemen.

Ik vind het wel opvallend dat geen enkele zorgprofessional het herkent of kan zeggen waardoor het komt, maar dat ook niemand zich er zorgen over lijkt te maken.
 
Hoi,



Sorry voor de late reactie. Een dag nadat ik mijn verhaal op dit forum gezet had, heb ik het cb gevraagd of ze eens mee wilden kijken. De verpleegkundige geeft live gezien wat een zoon doet in zijn slaap. Zij had heel sterk het vermoeden dat onze zoon last heeft van darmkrampen. Zij legde uit dat het om een golvend patroon ging. Darmkrampjes, kreunen, weg darmkrampje.  Dat klopt. Na de fles is hij moe en gaat naar bed. Eenmaal in bed begint het meestal meteen ( soms pas na een uurtje). Meneer kreunt/perst luid, schud met zn hoofd heen en weer en hup slaapt weer verder. 2 minuten later, hetzelfde. De frequentie van het kreunen is wisselend, ook de tijdsduur. De mate van pijn is ook wisselend. Soms is het alleen kreunen, soms schreeuwt hij luid, maar ook dan slaapt hij weer verder. Typisch darmkrampen volgens de verpleegkundige. Waarom mijn zoon er dan niet bij huilt? Dat weet ze niet.

Een aantal tips gekregen om de darmkrampen tegen te gaan:

infacol- na 5 dagen mee gestopt leek niets te doen

Gekookt water- doen we nu, blijven we ook doen ( baad het niet dan schaad het niet)

Sab simplex : proberen we nu. Leek na 1 dag te werken, helaas na 2 dagen krampvrij te zijn, begint het het zo weer opnieuw. Gebruiken we nog wel.

Dr browns fles: gebruikten we al

Bronwater ipv gekookt water: dat ga  ik volgende week proberen.



Wat betreft mijn dagschema: ik probeer zoveel mogelijk de 3R van ria blom te volgen. Max 1 uitstap per dag lukt niet altijd. Zelfde rituelen: wakker, verschonen, eten, even knuffelen /spelen en bij signalen VS 'n moe zijn naar bed.

Meneer sputtert niet tegen als hij in bed ligt. Hij vindt het wel prima. Ligt soms een half uurtje wakker te kijken. Maar huilt dan niet.

Wat betreft het inbakeren. Ik dacht dat hij zich daar tegen verzette. Dat blijken dus de darmkramoen te zijn. Ik heb 'm vorige week zonder krampjes en zonder inbakerdoek in bed gelegd. Meneer heeft een uur lang gemaaid met zijn armen. Niet huilen, alleen maaien tot ie er zo moe van werd dat ie in slaap gevallen is.



Zoo, een heel verhaal weer. Maar nog geen oplossing. :-(

Ik moet er wel bij zeggen dat ik. Minder ongerust ben nu ik bijna zeker weet dat het krampjes zijn. Natuurlijk heel vervelend voor hem, maar gelukkig slaapt hij er om. Als hij zo veel kramp heeft dat hij er wakker van wordt, haal ik 'm uit bed om te troosten en bij me te liggen. Hij wil in bed geen speen, deze plopt hij er zo weer uit. Bij mij op schoot kan ik de speen er in laten.

 
Hoi Jennifer,
 
Ik weet dat dit topic al vrij oud is maar wij kampen nu met hetzelfde probleem. Ik ben benieuwd wat uiteindelijk heeft geholpen. Onze zoon is 4 weken te vroeg geboren en nu 4 weken oud. 
Hij slaapt echt nauwelijks. Wel op mijn borst maar zodra ik hem neer leg wordt hij wakker en ligt hij een beetje te staren en dus te kreunen en wild te bewegen. We hebben de voeding nu verlaagd maar nu komt hij dus wel veel eerder voor eten. Binnen de 3 uur. Ik ben bang dat hij ook oververmoeid is. Drinken gaat ook erg langzaam er zit weinig kracht achter het zuigen.
 
Hoop dat je alsnog tips hebt! 
 
Terug
Bovenaan