Melk pasteuriseren

<p>Hoi,</p><p>Iemand ervaring met melk dat besmet is met spruw pasteuriseren? Kan ik bijvoorbeeld al reeds ingevroren melk ook in een fles doen, dat in het water even kort aan de kook brengen en dan geven? </p><p>Hoe doen jullie dat?</p>
 
Als je het kookt maak je alle goede stoffen kapot en ik zou ivm de spruw het sowieso niet geven, helaas maar wel weggooien
 
Kort gekookte moedermelk bevat inderdaad wat minder "extra's", omdat de levende stoffen ook doodgaan. Het heeft echter nog steeds dezelfde voedingswaarde, dus als je puur borstvoeding geeft, en het niet kunt veroorloven om iets te verspillen, is dit best een optie. Ikzelf was net zo blij met mijn opgebouwde voorraadje, waar ik hard voor had moeten werken. Heb dus ook een aantal porties verhit en alsnog gegeven.
Ik zou deze pagina even bekijken: https://www.lalecheleague.nl/borstvoeding-abc/artikel/266-pasteuriseren-van-moedermelk
 
Terug
Bovenaan