Mon Chou wel of niet eten?

Hallo,

Weet iemand of mon chou tot de "verboden vruchten" hoort voor zwangeren?

Er zitten de volgende ingrediënten in: zuursel, melkeiwit, room, zuursel .stremsel. gelatine, zetmeel, stabilisator.

Kan opzich niets lezen over rauwmelkse kaas, maar twijfel toch een beetje, ben niet zo thuis in de "kaashoek " wat zwangerschap betreft.

Wie weet of ik dit wel of niet mag?

Groetjes Mosy
34 wk +6
 
Hi Mosy,

Volgens mij kan Mon Chou echt geen kwaad. Als er rauwe melk in zit staat het duidelijk op de verpakking. En volgens mijn arts zit er in dat soort produkten geen rauwe melk.

xx nous
 
Mijn vk vertelde dat fabrikanten verplicht zijn te vermelden op de verpakking of er rauwe melk ("au lait cru") in het product verwerkt is.
Bovendien zou alleen boerenkaas rauwmelks zijn en buitenlandse (franse) kaassoorten.
Monchou is toch roomkaas, dacht ik?
 Linesse (linera) heeft ook heerlijke roomkaas en daar staat duidelijk "gepasteuriseerde melk" op de verpakking, dus dan weet je het heel zeker.
 
volgens mij kan mon chou geen kwaad want dat is door verhitting langer

houdbaar gemaakt net zoals bv roomkaas van de aldi

en de roomkaas van de c1000 mag weer niet want die is na openen maar 3 dagen houdbaar dus niet verhit dus in principe rauw



groetjes babs

 
Wanneer je in Nederland rauwmelkse kaas wilt hebben, moet je naar een kaasboer. Die waarschuwen je dan ook nog eens. "weet u dat dit rauwmelks is" zeggen ze dan vaak.
In de supermarkt is echt vrijwel geen rauwmelkse kaas te vinden, behalve Boerenbrie.
Kaasjes als Monchou en kruidenkaasjes als Paturain zijn altijd gepasteuriseerd. De houdbaarheid zegt hier echt niets over dus wanneer iets na opening 3 dagen houdbaar is hoeft dat echt niet rauwmelks te zijn! Als het rauwmelks is staat het er op. En als het er niet op staat, is het niet rauwmelks. Hier in Nederland is het verplicht dat het er op staat dus dat vertrouwen mag je hebben.
Gelukkig woon ik naast een kaasboer dus die heb ik al regelmatig dit soort vragen kunnen stellen!
 
Terug
Bovenaan