Mozzarella en roomkaas

Het onderwerp zegt het al! Ik weet het niet meer.
Mozzarella mag je dit warm hebben, als het ergens is overheen gesmolten?
En roomkaas koud mag dit? Ga volgende week nl. naar een tapas restaurant!

Groetjes Karin
 
Hoi Karin,

Geen zorgen, mozzerella mag je in principe gewoon eten hoor! Alleen als het om rauwmelkse mozzerella gaat niet, maar dat wordt bijna niet verkocht in Nederland. In de supermarkten sowieso niet. Alleen heel af en toe in exclusieve restaurants wordt het nog geserveerd.

Daarom is het niet eten van mozzerella, brie, roomkaas en dat soort kazen een beetje achterhaald.

Je mag het zowel koud als warm eten, maar mocht je jezelf er niet prettig bij voelen, dan zou ik het gewoon niet eten.
Of even navragen of het gepastauriseerde kaas is!

Succes!
 
he Karin, inderdaad zoals mama in wording aangeeft, even vragen aan het bedienend personeel. Het gaat om kazen die bij de kaasboer vandaan komen die je haast niet altijd mag eten, maar inderdaad alles wat ze verkopen in de supermarkt mag over het algemeen. Dus als het bedienend personeel het niet weet, laat ze het navragen in de keuken.

Veel plezier.


 
Terug
Bovenaan