hoi,
voor zover ik weet mag je zovel sardines als haring. lees het volgende van een zwangerschapssite
Oliën en vetten
Essentiële vetzuren (linolzuur en alfa-linoleenzuur) zijn van groot belang voor onder andere de ontwikkeling en het normaal functioneren van het centrale zenuwstelsel van de baby. Deze vetzuren komen voor in: lijnzaad(olie), tarwekiemolie, walnootolie (deze niet verhitten). Daarnaast in sesam- en zonnebloemolie, walnoten, zaden en vette vis (als zalm, makreel, haring en sardines). Vetten die het minste schade geven bij hoge temperaturen zijn in volgorde: roomboter, sesamolie en olijfolie. Bij de broodmaaltijden kunnen het beste roomboter en reformmargarine gebruikt worden. (Zie verder over essentiële vetzuren Omega vetzuren).
ik eet ook gewoon haring als die maar vers is en iet uit de supermartk. je moet oppassen met vacuum verpakte vis zoals gerookte zalm ivm listeria, maar als je die ook vers bij de visboer haalt mag het weer wel. en je moet ook oppassen met roofvissen. zwaardvis, haai en bepaalde soort makreel ivm teveel aan kwik.
succes en geniet van je sardines.
xx Bambi