recept kipgehakt met wortel en aardappel

Kipgehakt met wortel en aardappel

4 porties

- 200 gr. worteltjes
- 200 gr. aardappelen
- 100 kipgehakt
- 1-2 eetlepel (opvolg) melk

Schrap de worteltjes schoon, was ze en snijd ze in plakjes. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Doe de wortel, aardappel en kipgehakt met een bodempje water in en pan en breng alles aan de kook. Ongeveer 20 minuten.
Pureer/prak alles samen met de melk.  Controleer of het smeuig genoeg is. Evt. kun je wat kookvocht er bij doen.
Verdeel het over 4 porties en je kunt het weer invriezen.
 
hoi Muske!

Je hoeft het eten voor je kindje niet te pureren hoor!
Probeer het eens in stukken aan te bieden.
Zo kan je kindje precies zien wat hij / zij krijgt, ipv dat een onherkenbaar prutje wordt.

Deze methode wordt ook wel de Rapley-methode genoemd.

Onze jongste eet zo al met de pot mee vanaf 6 maanden en het gaat geweldig!
Ze heeft zich nog nooit verslikt, en eet dus lekker zelf ipv dat ze gevoerd wordt.

Nog een voordeel is dat je niet apart hoeft te koken, je kunt wat terughouden voor je kindje en dan voor jezelf zout en kruiden toevoegen.

Als je er nog meer over wilt weten, kijk dan eens op deze site:

http://rapleymethode.tripod.com/

Een half jaar geleden wist ik niet eens dat het bestond, en nu zou ik willen dat ik het bij onze andere kinderen ook gedaan had!

Veel plezier!

groetjes Linda


 
Terug
Bovenaan