Mijn versie van prei-kerrie ovenschotel:
300 gr. Gehakt
Groot potje crème fraîche
Kerrie, kurkuma, cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout
1,5 prei
Grote rode ui
Teen knoflook
5 aardappelen
Geraspte kaas
Stap 1: ui in halve ringen en gekneusde knoflookteen fruiten, daarna gehakt rullen op laag vuur, zodat je tijd hebt voor stap 2 en 3
Stap 2: aardappelschijfjes maken en koken: zodra het kookt, 5 minuten
Stap 3: prei snijden, wassen en door het gehakt scheppen
Stap 4: crème fraîche loskloppen en daardoor de kruiden: veel kerrie, veel paprika, redelijk veel zout en peper, snuf cayennepeper en snuf kurkuma. Dit mengsel in de pan door de gehaktmix scheppen. Even proeven, je moet goed de kerrie proeven en minder de crème fraîche, anders kruiden toevoegen
Stap 5: helft van de aardappelschijfjes op de bodem van een ingevette ovenschaal, dan het gehaktmengsel, daarover de andere helft schijfjes en daarop de geraspte kaas.
Stap 6: ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van ongeveer 200°C