Recepten delen met elkaar

<p>Het lijkt me leuk om recepten/gerechten te delen met elkaar. <br /><br />Voor ons is het nog wel eens een uitdaging is om nieuwe dingen te verzinnen om zo gevarieerd mogelijk te eten. </p><p>misschien kunnen we wat inspiratie op doen van elkaar?</p>
 
Ik zal beginnen...
De boodschappen:
300 gr rundergehakt
300 gr couscous
400 gr Italiaanse groentemix
100 gr rozijnen
1 bakje peterselie
1 zakje kruidenmix couscous
1 bouillonblokje

 

Wel de rozijnen in lauwwarm water. Kook 500 ml water in een pan en los het bouillonblokje hierin op. Doe de couscous in een kom en giet de bouillon erbij. Schep om en laat 10 minuten staan.
Neem een diepe (wok)pan en verwarm deze op het fornuis. Doe het gehakt in deze pan en bak het gehakt rul. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en knoflook. Voeg de Italiaanse groentemix toe en bak deze mee.
Snij de helft van het bakje peterselie in fijne stukjes. Roer de couscous goed door met een vork. Giet de rozijnen af. Zet het fornuis uit. Doe de couscous en de rozijnen bij het gehakt-groentemengsel en schep om.
Verdeel de couscouskruiden naar smaak over de couscous en schep hierna om. Voeg als laatste de peterselie toe.
 
leuk idee! Ik heb nog wel een recept voor een snelle maar lekkere quiche. Voordeel is dat je hem op een rustig moment op de dag alvast kunt maken.

3 eieren
Philadelphia
yoghurt
spinazie (vers, vriezer of pot)
2 pakjes gerookte zalm
zakje geraspte kaas 
Klop de 3 eieren, pakje Philadelphia en een scheut yoghurt glad. Dan spinazie (uitgelekt uit een pot) en twee pakjes gerookte zalm (fijn gesneden) er doorheen mengen. In een ovenschaal gieten en een pakje geraspte kaas er over strooien. 30 minuten op 180 graden en klaar ben je! Je kunt het koud en warm eten.
 
Ovenschotel kip kerrie

1 pakje kipblokjes
1 zakje kerriesaus
Rijst
Aardappelschijfjes
Gerasptekaas
Chilisaus

Laagje gekookte rijst in een ovenschaal doen.
Kip bakken in kipkruiden en als kip gaar is nog even bakken in chilisaus.
Kip met de saus over de rijst verdelen. Aardappelschijfjes eroverheen leggen, kerriesaus maken en eroverheen verspreiden. En er bovenop een laagje gerasptekaas.
Dan +- 10 min in de oven en klaar!
 
Mijn versie van prei-kerrie ovenschotel:

300 gr. Gehakt
Groot potje crème fraîche
Kerrie, kurkuma, cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout
1,5 prei
Grote rode ui 
Teen knoflook
5 aardappelen
Geraspte kaas

Stap 1: ui in halve ringen en gekneusde knoflookteen fruiten, daarna gehakt rullen op laag vuur, zodat je tijd hebt voor stap 2 en 3
Stap 2: aardappelschijfjes maken en koken: zodra het kookt, 5 minuten
Stap 3: prei snijden, wassen en door het gehakt scheppen 
Stap 4: crème fraîche loskloppen en daardoor de kruiden: veel kerrie, veel paprika, redelijk veel zout en peper, snuf cayennepeper en snuf kurkuma. Dit mengsel in de pan door de gehaktmix scheppen. Even proeven, je moet goed de kerrie proeven en minder de crème fraîche, anders kruiden toevoegen 
Stap 5: helft van de aardappelschijfjes op de bodem van een ingevette ovenschaal, dan het gehaktmengsel, daarover de andere helft schijfjes en daarop de geraspte kaas.
Stap 6: ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van ongeveer 200°C
 
 
Spinaziebroodjes

Ingrediënten:
200/300 gram verse spinazie
200 gram roomkaas naturel of kruidenkaas
1 ui
1 bakje bacon of gerookte spekjes
6 plakjes bladerdeeg
1 ei
Eventueel geraspte kaas of mozzarella
Zout en peper

Bereiding:
Haal de bladerdeeg plakjes uit de vriezer en laat ontdooien. Was de spinazie en kook dit totdat alle spinazie is geslonken, goed afgieten. Snij de ui in kleine stukjes. Doe de spinazie, de roomkaas, ui en bacon in een grote kom en meng het door elkaar. Doe hier wat zout en peper over voor de smaak. Leg op elk bladerdeeg plakje 2 lepels van het mengsel. Vouw de bladerdeeg dicht bij de punten die je diagonaal met elkaar verbindt zodat je een soort envelopje krijgt. Smeer over de dichtgevouwde envelopjes een losgeklopt ei. Hier kan je dan nog geraspte kaas overheen strooien of een plak mozzarella in het envelopje stoppen voordat je hem dicht vouwt. Ongeveer een kwartiertje op 180 graden in de oven doen.

Vaak houden wij nog mengsel over dus je kunt hier ook 8 envelopjes mee maken. Wij eten dit altijd met een soepje maar je kunt dit ook als hoofdmaaltijd maken.
 
Onze peuter is gek op pasta pesto! Gemaakt in 15 minuten en ze wil altijd meerdere borden vol eten.

- 500g kipfilet (in blokjes)
- 1 ui
- pijnboompitten
- 500g cherrytomaten
- 400g penne(of andere pasta)
- pakje kookroom
- 4 eetlepels pesto

1. Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
2. Kook water en daarin de pasta.
3. Snij ondertussen een ui in blokjes en fruit deze. Voeg de kipblokjes toe en bak gaar.
4. Voeg de pesto en kookroom toe. Even doorroeren tot er een glad sausje ontstaat. Een minuut of 3 laten indikken door te koken.
5. Tomaten in partjes snijden en samen met de pijnboompitten en afgegoten pasta door de saus roeren.
6. Naar smaak nog wat peper en zout toevoegen. (Doen wij pas aan tafel zodat de peuter niet zoveel zout binnen krijgt).

Eet smakelijk!
 
Mijn 11 maanden oude dochter is gek op deze 2 (zout en vlees is toe te voegen indien gewenst): Pompoenrisotto:
1 ui 
2 tenen knoflook 
Aboriorijst
Flinkeke scheut olijfolie 
750 ml zoutarme bouillon 
Zakje gesneden pompoenblokjes (of zelf snijden) 
Hand gedroogde cranberries 
100 ml kokosmelk 
Peper, nootmuskaat, kaneel 
Recept van Isa Does it. Bak ui, knoflook in de olie, voeg rijst toe. Steeds plensjes water tot de rijst gaar is. Kook ergens de cranberries en specerijen mee. Voeg aan het einde de kokosmelk toe. Pompoen ondertussen op 180 graden 20 min in de oven. Roer op het einde mee.   
 
Zak gesneden sperziebonen (of zelf snijden)
Een zak of 2 zoete aardappelfrites van versafdeling (of zelf snijden)
Vegan (of echte) kipstukjes   
Pot met ingelegd zuur 
Gedroogde uitjes 
Paar eetlepels 100% pindakaas 
Sojasaus of kokos aminozuren als je minder zout wil 
Suiker 
Sriracha 
Beetje water 
Rooster de zoete aardappel frites op 180 graden 20 a 30 min in de oven. Kook de sperziebonen gaar. Maak een satesausje van de pindakaas, aminozuren, suiker, sriracha en water, of gebruik kant en klare satesaus. Bak de stukjes. Serveer met zuur en gedroogde uitjes.                                      
 
Terug
Bovenaan