smeerkaas?

A

Anoniem

Guest
smeerkaas mag je toch wel gewoon eten? teminste ik d8 van wel en heb het ookal best vaak op. xxxx
 
Jahoor, nix mis mee, het enige waar je op moet letten bij kaas, is of er geen rauwe melk (lac cru) in verwerkt zit. Dat is in Nederlands nauwelijks ergens, misschien alleen te vinden in een delicatessezaak met buitenlandse kazen.
 
Je moet idd gewoon op de verpakking kijken of de kaas niet van rauwe koemelk gemaakt is!
Heb 1 kaassoort bij de AH gevonden (en per ongeluk gegeten) die hiervan gemaakt is, dat is de verse Parmezaanse kaas en zit in een rond doosje!
 
Bij de AH liggen er inderdaad rauwmelkse kazen bij de franse verse kazen. Daar moet je dus goed mee opletten. Maar smeerkaas is allemaal gemaakt van gepasteuriseerde melk hoor.
Groetjes
Wasabimammie!
 
Parmezaanse kaas mag je ook gewoon eten. Deze is welliswaar van rauwemelk gemaakt, maar het is een harde kaas. Omdat deze meer dan 60 dagen gerijpt is, kan het ook niet meer de gevaarlijke bacterieen bevatten. Dus harde rauwmelkse kazen mogen vaak wel!

Groet, Eva, 38 wk
 
Ja dat is waar ook, het geldt alleen voor zachte kazen. Want 'onze' hollandse boerenkazen zijn ook wel eens van rauwe melk gemaakt, maar dat kan ook geen kwaad.
Groetjes
Wasabimammie!
 
Pas nog een discussie geweest over kaas van rauwe melk.
Daaruit bleek toen dat er in Nederland bijna geen kazen te verkrijgen zijn die van rauwe melk gemaakt zijn in Nederland en als het dus wel van rauwe melk gemaakt is zijn ze verplicht dit op de verpakking te zetten. Staat er niks op de verpakking kun je er dus in Nederland vanuit gaan dat deze gewoon van gepasteuriseerde melk gemaakt is.
 
Terug
Bovenaan