Sprong 2 eerder?

<p>Hoi allemaal</p><p>Mijn zoontje is vandaag 6 weken, en enorm huilerig op het moment dat ik hem wegleg. Als ik hem vast heb is er niet zoveel aan de hand maar wanneer ik hem in z'n bedje leg of in de box is het huilen tot de max. Wanneer ik hem oppak is hij weer stil. Overdag slaapt hij ook bijna niet of hazeslaapjes in de kinderwagen of dus bij mij op de arm. Ook met voedingen overdag komt hij iedere 2 uur waar dit voorheen 3 tot 4 uur was. Kan dit sprong 2 zijn? Kan een sprong ook eerder komen? Het maakt me mega onzeker. Hopelijk herkennen jullie dit en wat kan ik het beste doen? </p><p> </p><p>Liefs een onzekere mama</p>
 
Ik snap je gevoel en een sprong kan altijd eerder, later of meer uitgesmeerd komen heb ik tot nu ervaren. Maar wat ik zo lees is dat hij gewoon bij jou wil zijn, en dat kan met een sprong te maken hebben maar ook gewoon nabijheid en veiligheid. Heb je een draagzak of doek? Draag ‘m daar lekker in en probeer over een paar dagen hem weer weg te leggen in de box kleine momentjes..
 
Een draagdoek heb ik en loop ik regelmatig met hem in. Echter wilde hij hier vanmiddag ook niet meer in.... hij ligt nu gelukkig lekker in z'n bedje te slapen. Hopelijk blijft hij even een paar uur tukken!  
 
Hmm ik herken het wel hoor, soms is het zo zoeken.. Maar toch dingetjes blijven proberen en vanzelf lukt het dan weer of vind je iets wat hij prettig vindt.
 
Hij kan al in zijn sprong zitten, maar het kan ook een regeldag of regeldagen zijn. Dan wil hij vaker drinken. Gewoon aan toegeven, hij kan al heel goed bepalen wat hij nodig heeft. Lekker bij je houden als hij dat graag wil. Je kunt hem nu echt nog niet daarmee verwennen.

Je moedergevoel klopt altijd, dus doe vooral waar jij je goed bij voelt.
 
De sprongen zijn wetenschappelijk gezien achterhaald. Zeker de timing ervan. Ik zou ook alles dat je leest mbt wat je baby hoort te doen gewoon ter info aannemen, en vooral goed je kindje blijven volgen. 
Wat fijn dat je hem al lekker in zijn bedje in slaap hebt gekregen! Is het gelukt om hem even lekker te laten slapen daar? Ik kan me je onzekerheid goed voorstellen hoor! Ik vond het toen ook moeilijk om uit te vinden. Ik had een huilbaby die alleen maar op mij sliep. En mijn ervaring is ook dat meebewegen met de baby de beste resultaten geeft. 
Je mag gewoon vaker aanleggen, je baby vindt vanzelf het nieuwe ritme weer. Het is namelijk vaak een teken van een veranderend ritme als ze even vaak en kort gaan drinken. Ook met de fles. Als je je baby volgt kom je het snelst weer uit op het ritme waar je baby naar zoekt.
Wat ook kan is dat je baby erg veel last van krampjes heeft. Rond 6-9 weken ligt het hoogtepunt van de krampjesperiode. Lekker veel dragen, billetjes kloppen, buikje masseren, beentjes fietsen. En goed laten boeren, na het voeden een tijdje rechtop houden. 
En wat slapen betreft lees ik niets vreemds. Het is erg normaal dat jonge babies nog veel korte slaapjes doen. Die van mij sliep tot 4 maanden 5 x 45 min, en werd snachts nog heel regelmatig wakker en kreeg 2 a 3 nachtvoedingen. Biologisch gezien is dit ook heel belangrijk om te zorgen dat ze niet te diep in slaap vallen. Dat gaat wiegendood tegen. Rond 4 maanden gaan veel kindjes (niet alle) wat langere slaapjes doen en snachts ook iets langere stukken slapen. En tot die tijd kun je ze niks slechts aanleren. Dat slaan ze nog niet op. Dus het maakt niets uit waar je kindje slaapt of hoe je het in slaap krijgt. Dus lekker dragen, autorijden, wandelen met de wagen, babynestje op de bank, op je buik. Wat ook maar werkt. Gewoon uitproberen, want echt elk kindje is anders. 
Er komt echt meer ritme en routine. Maar dat duurt nog even. Jij en je kindje leren elkaar net kennen. En de wereld is nog zo ongrijpbaar en indrukwekkend voor hem. Luister naar je moederhart, je doet het goed!
 
Wat hier erg liep was alle slaap en voedingsschemas loslaten. Dus hoeveel flessen ze mocht, hoe laat. Hoe lang ze moest slapen en hoe vaak. Gewoon slapen, bij wakker worden een flesje, even kort wakker en weer slapen. Ook al voedde ik dan elke 2 uur of vaker. Dat ritme wordt ook herkenbaar. En ze kunnen later steeds langer wakker zijn. Hiermee kon ik loslaten dat ik moest rekken om te mogen voeden, of dat ik haar weer huilend opnieuw in slaap moest krijgen terwijl ze duidelijk wat anders wilde. 
 
Dank jullie wel voor al jullie tips en berichtjes. Hij heeft zowaar tot 4 uur Geslapen. Daarna wat onrustig met in slaap komen maar daarna weer om 8 uur. Vandaag weer een nieuwe dag met nieuwe energie!  
 
Terug
Bovenaan