Heey Meiden,
Vanavond de stroopwafeltaart geprobeerd mmmmm. Was de eerste keer dat ik die gemaakt heb en moet zeggen dat ie goed gelukt was!! Wel heel erg machtig, een klein puntje is meer dan genoeg!
Het recept voor de stroopwafeltaart is:
Moeilijkheidsgraad
• Bereidingstijd 40 minuten
• Baktijd 25 minuten
Oventemperatuur
• Elektrische oven 180 °C
• Hetelucht oven 160°C
• Gasoven stand 4
Ingrediënten en bakgerei
• 1 reep witte chocolade
• 50 g suiker
• 2 x 250 ml slagroom
• 1 pakje Dr. Oetker Kloppudding Karamel
• 1 pak stroopwafels
• 4 eieren (m) op kamertemperatuur
• 100 g kristalsuiker
• 100 g Koopmans Bakkers cakemeel
• 125 ml melk
• 2 pakjes Dr. Oetker Klop-Fix
• mixer met garden
• Springvorm 28 cm
Boodschappenlijst printen
________________________________________
Bereidingswijze 1. Zorg ervoor dat de beslagkom en garden vetvrij zijn. Dit kun je doen door ze schoon te maken met een beetje citroensap.
2. Vet de springvorm in met boter en bestuif de vorm met bloem of gebruik Dr. Oetker Bakspray.
3. Klop de eieren met de suiker in 5 minuten met de mixer op de hoogste stand tot een luchtig beslag.
4. Zeef het Bakkers Cakemeel en schep dit voorzichtig door het beslag.
5. Schenk het beslag in de springvorm en bak het in ca. 25 min. gaar en goudbruin.
6. Laat de taart op een rooster afkoelen.
7. Klop de helft van de Dr. Oetker Kloppudding Karamel met 125 ml melk.
8. Klop in een andere kom 500 ml slagroom met 50 g suiker en de Klop-Fix.
9. Meng een derde deel van de slagroom door de karamelpudding en laat het 10 minuten opstijven.
10. Snijd de taart met een groot broodmes horizontaal doormidden en bestrijk de onderste helft van de taart met de karamelpudding.
11. Leg de bovenste helft van de taart op de pudding.
12. Snijd de stroopwafels in stukjes, meng de helft door de slagroom en bestrijk de bovenste helft met de stroopwafelslagroom.
13. Rasp de chocolade en vermeng dit met de rest van de stukjes stroopwafel.
14. Strooi het over de taart.
Is weer eens wat anders!
Liefs Brigitte
Vanavond de stroopwafeltaart geprobeerd mmmmm. Was de eerste keer dat ik die gemaakt heb en moet zeggen dat ie goed gelukt was!! Wel heel erg machtig, een klein puntje is meer dan genoeg!
Het recept voor de stroopwafeltaart is:
Moeilijkheidsgraad
• Bereidingstijd 40 minuten
• Baktijd 25 minuten
Oventemperatuur
• Elektrische oven 180 °C
• Hetelucht oven 160°C
• Gasoven stand 4
Ingrediënten en bakgerei
• 1 reep witte chocolade
• 50 g suiker
• 2 x 250 ml slagroom
• 1 pakje Dr. Oetker Kloppudding Karamel
• 1 pak stroopwafels
• 4 eieren (m) op kamertemperatuur
• 100 g kristalsuiker
• 100 g Koopmans Bakkers cakemeel
• 125 ml melk
• 2 pakjes Dr. Oetker Klop-Fix
• mixer met garden
• Springvorm 28 cm
Boodschappenlijst printen
________________________________________
Bereidingswijze 1. Zorg ervoor dat de beslagkom en garden vetvrij zijn. Dit kun je doen door ze schoon te maken met een beetje citroensap.
2. Vet de springvorm in met boter en bestuif de vorm met bloem of gebruik Dr. Oetker Bakspray.
3. Klop de eieren met de suiker in 5 minuten met de mixer op de hoogste stand tot een luchtig beslag.
4. Zeef het Bakkers Cakemeel en schep dit voorzichtig door het beslag.
5. Schenk het beslag in de springvorm en bak het in ca. 25 min. gaar en goudbruin.
6. Laat de taart op een rooster afkoelen.
7. Klop de helft van de Dr. Oetker Kloppudding Karamel met 125 ml melk.
8. Klop in een andere kom 500 ml slagroom met 50 g suiker en de Klop-Fix.
9. Meng een derde deel van de slagroom door de karamelpudding en laat het 10 minuten opstijven.
10. Snijd de taart met een groot broodmes horizontaal doormidden en bestrijk de onderste helft van de taart met de karamelpudding.
11. Leg de bovenste helft van de taart op de pudding.
12. Snijd de stroopwafels in stukjes, meng de helft door de slagroom en bestrijk de bovenste helft met de stroopwafelslagroom.
13. Rasp de chocolade en vermeng dit met de rest van de stukjes stroopwafel.
14. Strooi het over de taart.
Is weer eens wat anders!
Liefs Brigitte