Lieve mama's!
In mijn omgeving, bij kinderen van vriendinnen (ik woon in Amsterdam zuid) merk ik steeds meer dat het normaal wordt en bijna aangeleerd dat kinderen een luxe smaak qua eten ontwikkelen. Zo heb ik al veel gezien dat jonge kinderen tijdens het uit eten niet meer warm worden van frietjes of pannekoeken, en dat liever ossenhaas dan vissticks eten.
Ik probeer dit bij mijn kinderen heel sterk tegen te gaan, omdat me dit niet goed lijkt. Ties (4) en Berber (3) worden gelukkig nog uitzinnig blij als je frietjes gaan halen.
Wat broodbeleg betreft is Berber heel makkelijk, maar Ties begint een eigen willetje te ontwikkelen. Zo wil hij de laatste tijd alleen maar selleriesalade (van die johma lunchsalades) op zijn broodje. En nu weet ik niet zo goed of ik dit tegen moet gaan, of dat het wel gezond en goed om een kind van 4 dit te geven. Er staat wel een kies bewust logo op, maar wat zegt dit nou helemaal. Wie kan me helpen met deze kwestie?
In mijn omgeving, bij kinderen van vriendinnen (ik woon in Amsterdam zuid) merk ik steeds meer dat het normaal wordt en bijna aangeleerd dat kinderen een luxe smaak qua eten ontwikkelen. Zo heb ik al veel gezien dat jonge kinderen tijdens het uit eten niet meer warm worden van frietjes of pannekoeken, en dat liever ossenhaas dan vissticks eten.
Ik probeer dit bij mijn kinderen heel sterk tegen te gaan, omdat me dit niet goed lijkt. Ties (4) en Berber (3) worden gelukkig nog uitzinnig blij als je frietjes gaan halen.
Wat broodbeleg betreft is Berber heel makkelijk, maar Ties begint een eigen willetje te ontwikkelen. Zo wil hij de laatste tijd alleen maar selleriesalade (van die johma lunchsalades) op zijn broodje. En nu weet ik niet zo goed of ik dit tegen moet gaan, of dat het wel gezond en goed om een kind van 4 dit te geven. Er staat wel een kies bewust logo op, maar wat zegt dit nou helemaal. Wie kan me helpen met deze kwestie?