Tillen

Dag dames,

Een aantal van jullie zijn net als ik verwachting van hun tweede (of derde of vierde) kindje.
Nou is mijn zoontje pas 14 maanden en loopt hij nog niet los. Dit betekent dat ik hem best vaak moet tillen, bijv. naar de auto, de trap af (erop kan hij gelukkig zelf klimmen), in/uit bed, in/uit de kinderstoel e.d.
Tijdens mijn vorige zwangerschap ben ik tot de 8 maanden gewoon doorgegaan met tillen, de hal verven, e.d. Omdat mijn zoontje al met 7 maanden was ingedaald, kreeg ik daardoor  vanaf week 37  ineens ontzettend veel last van bekkeninstabiliteit. Ik kon  bijna niet meer lopen, ging elke dag naar de fysio en moest zo'n bekkenband om, echt vreselijk naar.
Gelukkig was het meteen na de bevalling weer over, maar ik merk nu al aan mijn rug dat alles weer wat weker begint te worden. Ik heb (nog) geen echte klachten, maar 's avonds is mijn rug erg vermoeid. Ik wil dus proberen te voorkomen dat het uiteindelijk weer uitmondt in bekkeninstabiliteit, en daarom tillen zo veel mogelijk beperken.
Maar met zo'n kleintje is dat dus lastig...
Daarom vroeg ik me af hoe jullie dat doen en of jullie misschien een 'gouden' tip hebben?

Alvast dank voor jullie reacties!

Groetjes,
mama in amsterdamzuid
11 wk. zwanger van de 2e
 
Mijn dochtertje ilayda weegt 12kg, nou ben ik 165cm en weeg ik 52 kg. Zij is dus al 20% van mijn lichaamsgewicht. Zij kan lopen maar soms valt ze in slaap in de auto of thuis slaapt ze in een hoogslaper en daar mag ze niet zelf uit, dus moet ik haar vaak tillen.

Ik probeer zelf meer door de knieen te zakken, niet buigen dus, en met mijn armen te tillen en niet vanuit mijn rug. Met boodschappen doen neem ik 3 tassen mee en verdeel het gewicht. succes ermee
 
Hoi,


Net als  jij heb  ik in de zwangerschap ook al eerder last van   het tillen dan normaal gesproken.
Op nieuwjaarsdag ben ik door mijn rug gegaan en heb daarbij een rugwervel verschoven. Nu mag ik van de fysio niet meer tillen, wat met een dochter van 14 maanden onmogelijk is... De enige oplossing die ik op het moment zie is mijn man het til werk laten doen, wanneer hij thuis is. Vooral uit het bedje tillen is erg zwaar, dat doet hij dan, alvorens ik haar voed of aankleed.
En de momenten dat hij niet thuis is; tjaah, ik vergeet het ook steeds dus til ik haar nog wel regelmatig maar heb hier door wel last.
De autostoel van mijn dochter zet ik in mijn auto denk ik op de voorbank straks. Dat scheeld al ietsje. En als ik mijn dochter eerst laat staan in haar bedje, scheeld me dat een paar cm verder bukkken.

Succes verder, want het is alles behalve prettig!
 
Hallo,

Bij mijn vorige zwangerschap heb ik ook last gehad van bekkeninstabiliteit en ook met een band moeten lopen. Ik had toendertijd niet door dat ik er zoveel last van had en dacht dat het erbij hoorde. Achteraf kwam eigenlijk pas het besef hoe erg het was. Ik heb dan ook nog geregeld last van mijn bekken bij bepaalde inspanningen (schuin omhoog lopen, als ik snel loop etc.) Hiervoor heb ik cesar therapie gehad waardoor ik beter herken wanneer ik last heb en hoe ik mezelf kan corrigeren. Nog steeds sport ik onder begeleiding van een cesar therapeute (ze is gespecialiseerd in bekkenklachten). Ach sporten kun je het niet noemen, het is meer bewust bewegen. Hier in de buurt kun je zwangerschapscesar doen. Samen met andere zwangeren krijg je dan uitleg over hoe je het beste kunt bewegen (en dus ook tillen). Misschien is er ook zoiets in Amsterdam Zuid.

Succes ermee!
Groetjes Bregje
 
Terug
Bovenaan