Vers sapje bewaren? (Bacterie?)

Hoi,

Ik ben zwanger en hou erg van verse fruit/groentesapjes, die ik zelf maak. Soms maak ik wat extra zodat ik de volgende dag ook nog heb. Ik heb dat tijdens de zwangerschap ook af en toe gedaan.
Nu las ik dat listeria in de koelkast kan gaan groeien als je bijv groente te lang bewaart. Maar wat is lang? Kan dit ook in zo’n sapje (van verder verse producten) gebeuren? De producten zelf zijn wel goed gewassen en zo. Maak me nu een beetje zorgen....

Groetjes T
 
Je hoeft je geen zorgen te maken. Je kunt het in principe 3 dagen bewaren zolang je het meteen gekoelt en afgedekt bewaard. Het enige nadeel met zelfgemaakte sapjes is dat de vitamine en mineralenwaardes enorm teruglopen na 4 uur. Dus het sapje dat je vandaag gemaakt hebt zal morgen veel minder vitamines en mineralen bevatten, als je dat geen probleem vind dat kun je gewoon doorgaan zoals je deed:)
 
Terug
Bovenaan