"au lait cru" betekent "van rauwe melk gemaakt". Tegenwoordig zijn bijna alle kaasjes in de supermarkt (die voorverpakte, niet van de versafdeling) gemaakt van gepasteuriseerde melk. Die mag je gewoon eten, geen enkel probleem. Het staat ook eigenlijk altijd op de verpakking. Ik heb een tijdje moeten zoeken maar ik heb nu zelfs mozzarella gevonden van gepasteuriseerde melk. Kijk gewoon bij de ingrediënten en dan staat het er altijd wel in een of andere taal op. Het gekke is wel dat het er soms in de nederlandse vertaling niet bij staat maar dat er in bijvoorbeeld het italiaans wel "latte pasteurizato" (of iets wat daarop lijkt) op staat. Dan mag je het dus gewoon eten. Even voor de duidelijkheid ik heb dit niet zelf verzonnen maar dit is uit een folder die ik van mijn verloskundige heb gekregen over "kaas en zwangerschap".
En met die groenten....ik neem het eigenlijk ook nooit zo nauw met het wassen enzo....het risico is erg klein. Maar het is er wel dus ja, eigenlijk zou ik daar wel wat beter op kunnen letten. (gesneden roerbakgroenten worden overigens volgens mij al gewassen ingepakt, dus het zal wel meevallen hoor, als je het daarna nog flink heet hebt gemaakt helemaal!)
Groetjes,
Ingrid