vraagje voor de taartenmaakster

Hoi,

Ik ben even kwijt wie hier op het forum de taarten specialist is..maar ik wil haar graag wat vragen :)

Aangezien ik geen hobby kok ben, en al dus niet zo goed kan freubelen in de keuken heb ik van het weekend geprobeerd een slagroomtaart te maken.
Ik moet zeggen...Goed gelukt!!   Viel me reuze mee!

Nu m'n vraag...Kan je de cake al eerder klaar maken dan de avond vantevoren en bijv. invriezen of wordt het dan te droog? En hoelang kan je de taart (helemaal opgemaakt enzo) bewaren?

Was nu zo onhandig om pas later te bedenken hoe ik de snoepjes op de zijkant moest krijgen...dus dat mislukte deze keer. Maar de volgende x  moet ik neem ik aan eerst op z'n zij houden in de snoepjes en daarna pas de bovenkant insmeren?! Of heb je een ander trucje?

Waar haal jij je taartversiering, of maak je die allemaal zelf van marsepein?

Groetjes en alvast bedankt!
Sannemams

ps..heb je nog meer tips voor deze flop-kok?



 
hoi hoi

hier tips van een vroegere bakker hahhhaahah.

je kan de cake invriezen maar meot wel goed afgekoelt zijn en snel gebeuren anders krijg je ijs vorming er op en ook inpakken met folie of zo. je kan de cake of taart ook al gevult in de vriezer doen.

wat ik altijd dee is eerst de boven kant doen en dan de zij kant en hoe ik het dee was op men hand vast houden. snap je hem nog? dus 1 hand taart de ander kan dan de dingen op de zijkant doen.

nog meer vragen kom maar lol. weer je wat ook lekker is slagroom mengen met aarbeien jam mmmmmmm dat is echt lekker.

doei doei lucy
 
Hoi,

Bedankt voor je tip. Alleen dat van de zijkant bestrooien snapte ik niet helemaa.
De cake was niet meer zo onwijs stevig na het door de middensnijden dat ik hem op z'n zij durft te houden :)

Nu heb ik ook weer wat anders bedacht... Ik heb gekleurde likkoekjes gekocht en nu wil ik erop schrijven: Lindy   2
Op de creche deelt ze ze dan uit. Elk kindje 2 koekjes en dan elk koekje 1 ding. Dus 1 koekje met Lindy en 1 koekje met 2
Maar...........hoe krijg ik dat erop? Ik zag wel dat er een suikerstift te koop is. Maar dat was online en moest je 6,95 bezorg kosten betalen. beetje overdreven voor een stift van 1,25 vind je niet? Enig idee of de lokale banketbakker zoiets verkoopt? Helaas pas dinsdag de tijd om op zoek te gaan...Want als ik iets bedacht heb moet het gelijk gebeuren hahahaha

Groetjes!
Sannemams
 
hoi hoi

ja als bakker is het heel simpel moest wel effen vlink na denken. hier komt tie.

wij deden het met poedersuiker met water . of pasta werkt ook goed.

en een hoe je moet schrijven. ga het proberen uit te leggen oke.

een drie hoek die draai je zo dat je een tuit krijgt maar echt klein. mischien zo klein dat je er een stukje vanaf moet knippen. snap je hem nog?

je moet alleen wel goed oppassen voor klondjes. want dan gaat het niet meer goed.

doei doei lucy
 
hoi hoi

ben ik weer. die taart stevig houden is om er een plastic te verstevegen dan is hij wat makkerlijker te houden.

en ja je kan ok zo iet bij de bakker krijgen denk ik als je hem aardig aan kijkt en je probleem uit legt.

doei doei lucy
 
Terug
Bovenaan