Alles, alleen met zout moet je opletten, want dat is niet zo goed voor de nieren (en voor onszelf eigenlijk ook niet, dus zoutvrij/arm koken is sowieso beter)
Hier een meisje van bijna 11 maanden.
Vis: Zalmfilet, slibtong, haring, kibbeling, alles gaat er wel in
Vlees: (nog geen tanden hier en we hebben nooit gepureerd/geprakt (Rapley)): gehakt, tartaar, hamburger, kipfilet
Groente: broccoli, bloemkool, wortels, venkel, paprika, uien, sjalotjes, champignons (vooral gevuld met tomaat en gehakt een groot succes), komkommer, tomaat, boontjes, andijvie, courgette, aubergine, asperges.....
Fruit: appel, peer, banaan, druiven, perzik, nectarines, pruimen, meloen.... Aardbeien en kiw wachten we nog mee tot na het eerste jaar ivm mogelijke allergie (geeft vrij gauw reacties)
Hele gerechten:
Indisch eten: rendang, sajoer, nasi kuning, nasi goreng
Afhaalchinees: alles, behalve vlees dat ze nog niet weg kan krijgen
Macronischotel (gehakt rul bakken met uitje en knoflook, roerbakgroenten erdoor, eventueel nog wat kruiden erover en pasta erbij, geen kant-en klaar kruidenzakje=teveel zout)
Er gaat hier regelmatig een uitje in de pan of een teentje knoflook. Ook gewoon peper over het eten, Italiaans kruiden enzo. Kant- en klare zakjes met mixen (saus, kruidenmixen enz) gebruik ik eigenlijk nooit. Daar zit eigenlijk teveel zout in (maar het is zo makkelijk he) Deed ik eerder altijd wel, maar nu mijn meisje mee-eet niet meer. En zonder is eigenlijk ook heel goed te doen hoor.
Alleen alles met koemelk laat ik hier preventief weg, omdat ik kma vermoed (beetje eczeem, en aangezien ze nog bv krijgt en dus geen andere melkproducten nodig heeft, ga ik voorlopig nog niet provoceren, des te groter is de kans dat ze er gauw overheen groeit)