zelf eten maken met vlees/ waarom zoutloos

Hoi,

Ik vraag me af hoe julli het vlees bereiden voor jullie kind.

Mijn manneke is nu 9 maanden en tot op heden heb ik 'm alleen kipfilet gegeven.
Ik vraag me af welke vleessoorten jullie geven en hoe jullie die bereiden.

Mijn man, vind het onzin om apart vlees te koken en we hebben al menig discussie gehad waarom ik zoutloos kook voor de kleine. Ik weet zelf echter niet goed waarom het zo moet, dus ik heb weinig goede en overtuigende argumenten.

Ik hoop dat iemand me kan helpen.
Al vast bedankt.

Groetjes en een prettig weekend allemaal.
Nancy
 
Hoi Nancy,

Ik heb een hele goede reden om je man te vertellen:
De nieren van je kindje zijn nog onvolgroeid en daardoor kunnen deze nog niet goed tegen zout en pittige specerijen en zelf niet tegen veel suiker.
Nou, deze reden is toch wel goed genoeg, zou ik zo zeggen.

Groetjes,
Maike
 
Hoi Nancy,



Kijk ees op www.keukenkikker.nl   Daar vind je allerlei lekkere
recepten voor de kleine en mogelijkheden met vlees. Ik kook vaak voor
meerdere dagen hetzelfde tegelijk en dat vries ik in. Ik varieer een
beetje met wat ik al eerder heb gemaakt en in de vriezer heb liggen. Zo
hoef je niet iedere avond apart te koken, want met onze drukke banen
hebben we daar echt geen tijd voor. Ik geloof dat je vanaf 1 jaar wel
zout en kruiden (niet teveel natuurlijk) kan gaan gebruiken. Dan kan je
kind mee-eten met de pot zoals ze dat zeggen.



Is het misschien een idee om als het bijv. om zout en peper gaat, dit
op je bord er pas overheen te doen? Dan kun je jullie eten ook al aan
je kind geven.



Succes ermee!

Gr.Lies

 
Hoi,

Vlees mag je best bakken, maar dan zonder zout, en dan zachtjes bakken. Beetje peper mag wel hoor. Als het gewoon goed gaat, kan je andere kruiden toevoegen. Beetje bij beetje kan je wat uit proberen. En koken is heel makkelijk, want alles kan in hetzelfde pannetje. (vlees aardappel of pasta en groente)

Enne, vind je man het niet goed dat je kind zoutloos moet eten? Het gaat toch om de gezondheid. zout is zoiezo niet al te goed voor wie dan ook. Er zijn zoveel andere kruiden die het eten heerlijk maken. Kerrie, geeft ook een lichtzoutige smaak...
 
Terug
Bovenaan