Zelf groentenhap maken

A

Anoniem

Guest
Even een klein vraagje aan de moeders die zelf een groentenhapje maken.
Hoe maken jullie het wat vloeibaarder zodat ze het makkelijk door kunnen slikken?
Ik heb nu net een aardappel en een broccoli gepureerd maar het blijft een beetje dik en dat krijgt hij niet weggeslikt.
Toen deed ik er maar een beetje water bij, maar het was niet echt een succes!
Iemand tips?
Finn is nu 6 maanden.
 
Ik doe ook altijd water erbij.
Dat doe ik altijd gelijk bij het mixen. Dan wordt het wat vloeibaarder.
Vanavondhad ik bloemkool, worteltjes, aardappel en kip en dat ging prima naar binnen.
Olijfolie werkt ook goed en dat hebben ze ook nodig!
(Las ik pas hier op het forum)
 
Ik doe er ook altijd wat water bij om het dunner te maken.
En idd olijfolie of wat margarine (smeerboter dus) voor de vetten die ze nodig hebben.

Groetjes Mikkie.
 
Hoi,
Je kunt er ook gewoon opvolgmelk doormixen, net zoveel tot het een smeuige brij wordt, dat is nog lekker ook en als hij daar eenmaal aan gewend is dan kun je het dikker geven. Ik weet net hoe oud je kindje is en hoelng hij al groente krijgt maar Jasmijn heeft er ook zeker 3 weken aan moeten wennen, pas met een maand of 7 ging ze niet meer kokhalsen bij elke hap.
Succes!
groeten ELke
 
Terug
Bovenaan