Hier wat tips van een dietist:
Verdeel je koolhydraten goed over de dag.
Voeg eiwitten toe aan je maaltijden. Je bloedsuiker stijgt minder hard wanneer je bijv. een gekookt eitje bij je broodmaaltijd eet.
Eet volkoren producten.
Rijst, pasta en andere deegwaren bevatten twee keer zoveel koolhydraten als aardappelen. Eet niet meer dan 150 gram gekookte rijst, pasta en andere deegwaren.
Vervang zoet beleg door hartig beleg.
Verdeel fruit over de dag. Eet eventueel wat nootjes bij je fruit of doe het fruit door je yoghurt of kwark om je bloedsuiker minder hard te laten stijgen.
Verantwoorde tussendoortjes: noten, bakje yoghurt/kwark, volkoren cracker of mais- of speltwafel met gezond beleg, rauwkost, hard gekookt eitje, groentesoepje.
Lichaamsbeweging in de ochtend zorgt de hele dag voor een betere insulinegevoeligheid (dus stabielere bloedsuikers).
Dat is wat ik ff zo snel kan bedenken.