Bedomrander?

Hallo,

Ons dochtertje is net 3 maanden en gekend als een wervelwind in bed. Toen ze 1 week oud was, draaide ze zich al 180 graden in bed.

Omdat ze zoveel draait was ze snel te groot voor de wieg want ze kwam de laatste tijd telkens vast te zitten bij het draaien waardoor ze wakker werd. Sinds deze week slaapt ze in haar groter bed in de hoop dat ze weer makkelijker kon draaien

Echter zijn de nachten nu moeizamer en wordt ze elke 2 uur huilend wakker omdat ze vast zit met haar hoofd aan de spijlen (opvallend altijd op dezelfde plek).

Nog mensen die dit bekend zijn? Zouden we overwegen een bedomrander te kopen?

Groetjes Karen
 
Bedomranders worden afgeraden wegens risico op wiegendood. Dus zorg ervoor dat je ademend materiaal pakt, en dat goed vastzet.

Wij hadden hele brede ruimtes tussen de spijlen van de wieg. Dit hebben wij opgelost door ademende katoenen badstof aan de binnenkant van de spijlen vast te naaien.

Verder lieten we ons bewegelijke meisje in een slaapzak slapen. Gezien de deken niet lang in haar buurt bleef.

Een andere oplossing is misschien op die plek een extra spijl te plaatsen?
 
Mijn dochter bleef nog zelfs in haar peuterbed, met haar hoofd de rand opzoeken de eerste periode. Ergens tussen 2,5 jaar en de 4 jaar is ze daarmee opgehouden.
 
Beste G, Wat een actief meisje hebben jullie :D! Op basis van wat ik op oudersvannu.nl heb gelezen, herken ik dat veel baby’s een levendige slaapstijl hebben en dat dit soms uitdagingen in de nacht oplevert. Het lijkt een slimme stap dat jullie haar in een groter bed hebben gelegd, zodat ze meer ruimte heeft om te bewegen. Als ik in jullie situatie zou zitten, zou ik kijken of een bedomrander kan helpen, maar ik zou wel goed letten op de veiligheid. Volgens oudersvannu.nl is het belangrijk dat bedomranders gemaakt zijn van ademende materialen en goed bevestigd worden om risico’s te voorkomen.

Daarnaast zou ik ook overwegen andere oplossingen te proberen, zoals het gebruik van een (grotere) slaapzak, die haar beweging wat meer beperkt zonder dat het oncomfortabel wordt. Omdat veilig slapen altijd prioriteit heeft, zou ik bij twijfels contact opnemen met het consultatiebureau. Zij kunnen advies geven over wat het beste bij jullie situatie past. Hopelijk vinden jullie snel een oplossing waarmee jullie dochter weer comfortabel kan slapen!

Hierbij nog een interessant artikel voor jou:
dit artikel is medisch beoordeeld door expert kinderveiligheid Mieke Cotterink en expert baby en kind producten Lauri ten Grotenhuis

-Groetjes Jetske
 
Terug
Bovenaan