Hier een liefhebber van havermout. Kun je ook lkkr mee variëren. Zomaar wat receptjes van ons menu:
havermout met kokos, of amandelmelk of wat je hebt, in een pannetje. Geprakte banaan erdoor roeren en opwarmen. Ik doe er altijd nog een theelepel honing, of agavesiroop doorheen. Ook doe ik er lijnzaad doorheen. Doe het in een kommetje en dan lekker met aardbeien en/of blauw bessen.
Deze variant maak ik ook vaak koud. Avond ervoor havermout met kokos,amandel of wat voor melk dan ook. Zet n nachtje in de koelkast. De volgende dag haal je het eruit en dan lekker garneren met vers fruit.
Van de havermout die ik snachts laat indikken in de koelkast, maak ik de vlgd morgen ook vaak een lekker smoothie. Doe de havermoutpap in de blender met een halve avocado en een banaan. Doe er 2 eetlepels pindakaas bij, 1 theelepel honing, agavesiroop of maplesyroop. Je kunt variëren door ook n keer 1 tl cacaopoeder erdoor te doen. Mix alles door elkaar en je hebt een heerlijke smoothiebowl!
Tussen de middag vind mijn zoontje de griekse yoghurt met vanille smaak van de optimel erg lekker! Ik doe er wat muesli door en vers fruit.