Familie tegenover de wespen !!!!

Ranni793

New member
Hallo iedereen!
Mijn naam is Rani, ik ben nieuw in deze groep.
Ik zou heel graag advies willen hebben om wespen weg te houden die in mijn huis en in de buurt aanwezig zijn. Persoonlijk heb ik kinderen van 4 en 2 jaar, ik vind het niet leuk dat ze worden gestoken vanwege mijn nalatigheid. Voor hun welzijn zijn ze op deze leeftijd erg kwetsbaar. Ik ben allergisch voor de beten van deze wezens, maar ik weet niet of het ketters is?
Is het beter om de diensten van anti-wespen te bellen die specialisten zijn in het veld of zelfs om het te doen?? Ik ben bang voor mijn gezondheid en mijn veiligheid , Ik dacht dat ik zou handelen voor de veiligheid van mijn familie om een soort insecticide voor wesp te gebruiken met een wetsuit voor imker, maar ik weet niet of dit insecticide effectief is voor de operatie wesp, vrienden hebben het voorgesteld en ik weet niet of er ergens een nest is?
Ik heb hulp nodig om de bugs zo snel mogelijk te verwijderen!!
Bij voorbaat dank!
 
Als je serieus een heel nest in of bij je tuin hebt zitten, zo snel mogelijk laten verwijderen.

Bij ons kwamen de wespen of op de gevallen pruimen van de pruimenboom. Kan problemen geven bij het oprapen.
 
Een wespennest nooit zelf aan gaan rommelen. Heb er van heel dichtbij de ellende van meegemaakt als het fout gaat. (Met bijna dodelijke afloop)
Bel er een deskundige voor. Het kost geld, maar het is wel veiliger…
 
Waar komt de paniek om wespen vandaan? Ik kan dat niet echt volgen. Wespen zijn er nou eenmaal. Als er een wespennest in jouw eigen tuin zit of nog erger in je huis, dan ben je (in Nederland) zelf verantwoordelijk voor het eventueel verwijderen. Zit de nest op een openbare plek, dan is de gemeente verantwoordelijk. Besteed dit uit. Je moet echt niet zelf gaan rommelen aan een wespennest.

Wespen uit je tuin houden, vooral in de maanden juli - september, blijft een uitdaging. Belangrijk blijft dat je geen zoetigheid in de tuin hebt. Laat je kinderen geen limonade in de tuin drinken of fruit in de tuin eten, draag geen parfum. Met een goede hor houd je ze buiten je huis.

Imkers hebben wel speciale kleding, maar geen wetsuit. Mocht je een bijennest of zwerm in de tuin hebben, bel dan een lokale imker. Die halen zo'n nest graag weg. Dan heeft de imker weer een volk bij. Win - winsituatie.

Het helpt wel om niet in paniek te raken als je een wesp ziet. Als jij niets doet, doet een wesp ook niets.

Zelf nog geen wesp gezien, wel hommels.
 
Nooit zomaar zelf weg laten halen. Ik zou een ongediertebestrijder inschakelen. Wij hadden destijds ook een wespennest en zijn geholpen door ofs. Hopelijk helpt het je!
 
Terug
Bovenaan