Gastouder doorbetalen?

Pea

New member
Hoi allemaal,

Sinds een paar weken gaat ons kindje 1 dag per week naar een gastouder. Ondanks dat het nog maar 1.5 maanden gaande is, zien we nu al voor de 3e keer dat we midden op de (werk)dag gebeld worden dat we ons kindje moeten ophalen, omdat er weer iets aan de hand is (huilt veel, onrustig, niet echt helemaal lekker in de vel). Voor ons gevoel is dit best vaak, vooral omdat de gastouder zich juist initieel profileerde als "niet snel opgeven/bellen om opgehaald te worden, flexibel zijn". Het gekke is dat wanneer we ons kindje opgehaald hebben en thuis zijn, er niet echt iets aan de hand lijkt te zijn... Sowieso over het algemeen een heel vrolijk, rustig kindje. Nu vragen we ons af, indien dit vaker gebeurd, of we het kunnen aanvechten om die uren dat ons kindje eerder naar huis moet, niet te hoeven doorbetalen. Anders zijn we aan het betalen voor een gastouder en moeten we toch zelf de halve dag ons kind thuis opvangen en vrij nemen van werk. Heeft iemand hier ervaring mee?
 
Al een en ander met de gastouder besproken? Hoe oud is je kindje? Enkele maanden naar de gastouder gaan is nog maar kort. Kan zijn dat je kindje zich (nog) niet thuis voelt bij de gastouder. Zomaar betalingen schorsen zou ik niet doen
Wat staat er in jullie contract?
 
Het is absoluut normaal dat een kind zich thuis anders gedraagt dan bij de gastouder. Maar zomaar stoppen met betalen voor de voor jouw kind gereserveerde tijd, zal waarschijnlijk niet vrolijk ontvangen worden.
Hoewel ik helemaal begrijp dat je er niet op zit te wachten dat je kind voor minder dan koorts naar huis gestuurd wordt.
Zou allereerst proberen goed te communiceren met de gastouder.
 
Het gebeurt vaak haar dat een gastouder/opvang snel de ouders belt en wanneer jij je kindje hebt opgehaald er niks aan de hand is, erg vervelend is dat. Ik vind 3x in 1,5 maand tijd wel erg veel ook inderdaad, persoonlijk was ik dan opzoek gegaan naar een andere gastouder of opvang.
 
Zou wat zijn he. Zij reserveert een plekje op haar opvang en jij zou niet betalen als je kindje vroegtijdig van de opvang gehaald moet worden. Loopt zij al haar inkomen mis. Kan ze beter een dat plekje aan een ander kindje geven.
Als ze echt pas zo kort naar de opvang gaat klinkt het ook niet raar dat ze niet in dr hum is. Kan echt zo zijn toch dat het daar niet te houden is en ze ontroostbaar is, en dat ze veilig thuis weer lekker dr eigen ik is?
 
Terug
Bovenaan