Ik heb om te proberen de potjes gekocht, van elke soort één. Toen deze op waren ben ik zelf groenten gaan maken.
In de olvarit potjes zit ook rijst dus dat heb ik ook gedaan, idd geen pasta ivm gluten, aardappel mag weer wel.
Ik heb op de markt bospeentjes gekocht en die gekookt en met wat kookvocht gepureerd met de staafmixer. Ook rijst gekookt en (veel) kookvocht erbij gegooid en bij de wortles gedaan.
Zo ook met bloemkool en courgette. Alles ingevroren en om de dag pak ik 2 bakjes uit de vriezer.
Als mijn vriezer een eind leeg is, gaan we aan de spercieboontjes, erwten en bruine bonen met appel. Allen met aardappel dan.
Fruit ben ik nog niet zo lang mee bezig en maak ik voor 2 dagen; banaan, kiwi (gezeefd), appel, een portie gaat dan in de koelkast.
Wordt binnenkort uitgebreid met peer, aardbei, meloen.
Appel (en peer) doe ik eerst 5 min in de magnetron om zacht te maken, schijnt beter te zijn voor de darmen maar hoeft niet.
Zo ook aardbei, schijnt dat er dan minder kans is op allergie.
Volgens mij kun je fruit dat gekookt is invriezen.