Hugo alcohol vrij ook niet goed?

<p>hallo,</p><p>Ik heb van mijn vriendinnen een fles Hugo alcohol vrije wijn gekregen.</p><p>deze smaakt erg lekker en is ook bijna op.</p><p>nu lees ik achteraf dat alcohol vrije wijn helemaal niet goed kan zijn, omdat Ze het maken met alcohol en dan de alcohol er weer uit halen kan er 0,5 procent in blijven zitten.</p><p>iemand ervaring?</p>
 
Om even in te haken op de vorige opmerking: wettelijk gezien mag er 0,5% afwijking zitten op het vermelde alcoholpercentage. Dus 0,0 kan wel degelijk 0,5 betekenen, of iets er tussenin. Hoe Hugo gemaakt wordt, geen idee, dus of dat ook daar zo is durf ik niet te zeggen.
Ik zou me er niet gelijk druk om maken, het gaat dan wel om minimale hoeveelheden alcohol. Als je twijfelt, gewoon niet meer drinken vanaf nu :)
 
Dat klopt zeker wel hoor .
In alcohol vrij en 0.0 kan zeker wel een beetje alcohol  zitten.
 
Maar waarom risico nemen als dit niet hoeft .
Ik zou gewoon lekker tot na je bevalling wachten.  Loop je zeker geen risico.
 
 
Even voor de duidelijkheid dames!!
Er zijn twee manieren waarop alcoholvrije drank gemaakt kan worden. De eerste is zonder gisting, dan komt er dus nooit alcohol bij kijken. Ook in het eindproduct niet. Bij de tweede manier wordt de drank echt gebrouwen, en daarna van alcohol ontdaan. Hierbij blijft er een restje alcohol over in het eindproduct. Dat doen ze om dichterbij de originele smaak te blijven.Dus in alcoholvrij bier kán nog alcohol zitten. Als er minder dan 0.1% in zit, mag je het van de Nederlandse drank- en horecawet alcoholvrij of malt noemen. Dat percentage is vergelijkbaar met een overrijpe banaan: je wordt er niet dronken van. Maar als er 0.0% op het etiket staat, mag er helemaal niks meer in zitten. Tenzij je ergens op het flesje vermeld dat er “minder dan 0.03%” alcohol in zit, zoals Grolsch en Heineken doen. Zij vergisten hun 0.0% bier dus wél.De alcoholvrij-regel geldt niet voor buitenlandse brouwers. Binnen Europa zijn er grote verschillen wanneer iets ‘alcoholvrij’ mag heten. In Duitsland mag dat tot 0.5%, in Spanje tot 1% en in Italië en Frankrijk is het 1.2% (dit noemen we in Nederland “alcoholarm”). Dus als je hier een malt biertje uit één van die landen koopt, mag er nog wat alcohol in zitten. 
 
0,0 is ECHT 0,0!
 
Ok ik ben hier ervaren in 0 procent alcoh is alcohol  dus als staat 0 procent alcohol  vrij is is dat niet zit zo laag percentage in dat 0 procent mag worden genoemd en waarom risco nemen is zo moeilik om 9 maanden te laten staan
 
Terug
Bovenaan