Iets tonen of vertellen op school

Kris86

New member
Hallo iedereen,
Ik ben papa van een kleuter van 2 jaar en 9 maanden.
Hij is in september net met school gestart.

Tijdens de kennismaking met de juf en de klaswerking werd uitgelegd dat elk kindje 2 keer per jaar iets voor de klas moet tonen of vertellen.
Iets dat hij/zij goed kan, of iets waar hij/zij graag mee bezig is.

We dachten dat we hier nog wat tijd voor hadden om iets te verzinnen, we hadden toen echt geen inspiratie, maar nu volgende week is het al de beurt aan onze kleine man.
Hij kan wat woordjes zeggen en pas sinds vorige week zegt hij zijn eigen naam dus wij zijn nog steeds een beetje radeloos van wat onze kleine man dan kan tonen of uitleggen.

We weten dat er geen hoge verwachtingen zijn, de juf kent de kinderen ook al ondertussen... maar feit blijft dat we hem wel met iets naar school moeten sturen.

Er was reeds een kindje dat bellen kon blazen, een ander kindje nam een Wilma Wonder boek mee waarmee kindjes dan alles konden nadoen dat Wilma deed in het boek.

Kan iemand ons een beetje helpen?
 
Wat bijzonder dat ze dit doen.. Misschien kan hij een bal meenemen als hij daar tegen kan trappen of kan hij al een beetje meedoen met de pinguindans samen met zijn klasgenootjes bijvoorbeeld?
 
Jeetje en dat op zo’n jonge leeftijd. Ik zou hem gewoon iets mee laten nemen dat hij heel mooi vindt/waar hij graag mee speelt. Dan is de kans het grootst dat hij er iets over kan zeggen als zijn woordenschat nog beperkt is.
 
School is toch vanaf 4 jaar? Beetje vreemd iets om aan iemand te vragen die nog nauwelijks praten kan.
Maar inderdaad iets waar je zoon zelf enthousiast over is.
 
School is toch vanaf 4 jaar? Beetje vreemd iets om aan iemand te vragen die nog nauwelijks praten kan.
Maar inderdaad iets waar je zoon zelf enthousiast over is.
België. Daar gaan ze al zo vroeg naar ‘school’. Niet helemaal hetzelfde als onze kleuterklas. Maar soort voorbereidende peuter-kleuterschool op het basisonderwijs. Wel 5 dagen per week. En ochtend en middag. Al zijn er meer dan genoeg ouders die er voor kiezen hun kind niet vanaf de start hele dagen te laten gaan ;) en dat kan en mag. Ochtend is programma, middag veelal vrij spelen. Leerplicht in België is (ook) vanaf 5
 
Terug
Bovenaan