Hoi Ank,
Met de schimmels is in principe niets mis, als ze tenminste op de kaas thuis horen (een beschimmeld stukje Goudse kaas moet de vuilnisbak in).
Vele mensen in Nederland vinden ze vies en associeren ze met de kaas, die niet mag tijdens je zwangerschap, maar dat hoeft niet zo te zijn. Overigens kun je, als je stukjes Roquefort in saus smelt en verhit, dat weer wel eten.
Wel is het zo dat veel schimmelkazen van rauwe melk zijn gemaakt--dat beschimmelt nu eenmaal beter dan gepasteuriseerde melk.
Kijk eens op de site van het Voedingscentrum
http://www.voedingscentrum.nl/mirakel/pageViewer.jsp?id=2462&init=menu2463
en
http://www.voedingscentrum.nl/mirakel/pageViewer.jsp?id=2466
bevatten info over kaas, en andere dingen waarmee je uit moet kijken. Ook daar geen vermelding van schimmels.
Lekker eten dus, en je niet bang laten maken: kocht ooit speciaal voor een zwangere vriendin een stukje veilige brie: ze keek ernaar alsof het kon ontploffen.
groetjes,
Michelle.