Hoi Irene,
Wat leuk zeg, iedereen is nu van de taarten, het enige nadeel is dat we dan iedere forumdag moeten uitvechten wie de taart maken mag ;-)
Ik heb tot nu toe alleen nog maar met marsepein bekleed en het boetseren/3-d plaatje heb ik met zowel marsepein als fondant gedaan.
Ik gebruik ballina paste to cover fondant, je hebt het in 2 smaken: vanille en chocolade.
Ik heb tot nu toe alleen nog maar met vanille gewerkt, maar volgens mijn vriendin is de chocolade ook errug lekker!
De taart raad ik ook aan om met botrercreme af te smeren, een klein laagje gebruiken voor op de taart en de randen om je marsepein/fondant te laten plakken.
Smeer de botercreme zo glad mogelijk, want iedere oneffenheid zie je! (misschien vind jij dat niet zo erg, maar ik ben een pietlut...)
Ik maak de taart zelf van de biscuitmix van www.leukstetaartenshop.nl
Hier vind je helemaal links onderin benodigdheden tabellen, ook supermakkelijk.
Het voordeel van de biscuitmix is dat het goed luchtig is, cakemix bijv. is vaak machtiger en doordat je de taart gaat bekleden wordt ie al zwaarder op de maag....
Je vulling klinkt goed, alleen zou ik kiezen voor of citroenbavarois of citroenkwark en niet allebei, dan wordt het weer te machtig.
Ik zou 1 laag vervangen door sinaasappeljam blijf je wel in de citrusvruchten (tip: ze hebben superlekkere jam bij de LIDL).
Kijk eens rond bij www.leukstetaarten.nl, dan kun je neuzen op het forum (kom je misschien nog bekenden tegen...) en je kunt er allerlei howto's en recepten vinden.
Mocht je nog iets willen weten bel je maar even, gaat toch makkelijker dan in zo'n klein rotvenstertje alles te moeten typen.
Enne... is dat de taart voor de verjaardag van Myrthe?
Dan kijk ik er zeer naar uit om hem te mogen proeven ;-)
Liefs Monica
Wat leuk zeg, iedereen is nu van de taarten, het enige nadeel is dat we dan iedere forumdag moeten uitvechten wie de taart maken mag ;-)
Ik heb tot nu toe alleen nog maar met marsepein bekleed en het boetseren/3-d plaatje heb ik met zowel marsepein als fondant gedaan.
Ik gebruik ballina paste to cover fondant, je hebt het in 2 smaken: vanille en chocolade.
Ik heb tot nu toe alleen nog maar met vanille gewerkt, maar volgens mijn vriendin is de chocolade ook errug lekker!
De taart raad ik ook aan om met botrercreme af te smeren, een klein laagje gebruiken voor op de taart en de randen om je marsepein/fondant te laten plakken.
Smeer de botercreme zo glad mogelijk, want iedere oneffenheid zie je! (misschien vind jij dat niet zo erg, maar ik ben een pietlut...)
Ik maak de taart zelf van de biscuitmix van www.leukstetaartenshop.nl
Hier vind je helemaal links onderin benodigdheden tabellen, ook supermakkelijk.
Het voordeel van de biscuitmix is dat het goed luchtig is, cakemix bijv. is vaak machtiger en doordat je de taart gaat bekleden wordt ie al zwaarder op de maag....
Je vulling klinkt goed, alleen zou ik kiezen voor of citroenbavarois of citroenkwark en niet allebei, dan wordt het weer te machtig.
Ik zou 1 laag vervangen door sinaasappeljam blijf je wel in de citrusvruchten (tip: ze hebben superlekkere jam bij de LIDL).
Kijk eens rond bij www.leukstetaarten.nl, dan kun je neuzen op het forum (kom je misschien nog bekenden tegen...) en je kunt er allerlei howto's en recepten vinden.
Mocht je nog iets willen weten bel je maar even, gaat toch makkelijker dan in zo'n klein rotvenstertje alles te moeten typen.
Enne... is dat de taart voor de verjaardag van Myrthe?
Dan kijk ik er zeer naar uit om hem te mogen proeven ;-)
Liefs Monica