De reden dat ik het vroeg is de volgende: In het boek Veilig Zwanger (van Beatrijs Smulders en Marielle Kroon) staat het volgende:
Ontbijtkoek, appeltaart, stroopwafels, speculaas al deze typische Hollandse lekkernijen bevatten kaneel. Kaneel dankt zijn smaak aan coumarine, en er zijn aanwijzingen dat die stof schadelijk is voor de hersenontwikkeling van ongeboren baby's. Hoewel dat nog niet is bewezen, kun je in de zwangerschap maar beter geen koek en gebak met kaneel gebruiken. Hetzelfde geldt voor Kaneelthee.
Coumarine wordt in de geneeskunde gebruikt om bloedstolling tegen te gaan. Als een zwangere vrouw 1 tot 10 milligram per dag van dat medicijn gebruikt, dan kan de baby daar neurologische schade van ondervinden. Een stroopwafel bevat 1,5 tot 2,4 milligram coumarine, een stuk appeltaart kan al 7 milligram bevatten. Appeltaartverslaafde vrouwen kunnen dus maar beter andere geneugten zoeken. En de goedheiligman doet er goed aan zwangere geen speculaas en pepernoten voor te zetten.
Ik zelf eet af en toe wel ontbijtkoek (met kaneel) maar ik ivm met mijn darmen zou ik het wel meer willen eten, ben daarom dus op zoek naar geschiktere ontbijtkoek....