Tips autovakantie Dreumes 1,5 jaar

Hi allemaal,

Wij gaan deze zomer eindelijk weer heerlijk op vakantie naar het buitenland, dit jaar word het Italie, Gardameer!
We gaan met de auto, hebben op de helft een tussenstop met overnachting.

Hebben jullie verder nog handige tips om de reis zo aangenaam mogelijk te maken voor ons en ons kleine ondernemende meisje?
 
Wij hebben dit jaar besloten om s avonds/ s nachts te rijden met onze baby en peuter. Dat ging veel beter dan overdag.
Verder zijn we overgeschakeld op af en toe een filmpje/ luisterboek voor onze peuter in de auto. Nu zal een dreumes te klein zijn voor een luisterboek, maar je hebt op YouTube een aantal boeken die voorgelezen worden. Erg leuk! Onze peuter is ook fan van de boeken van kikker.
 
Cadeaus doen het hier goed. En dat is een ruim begrip, toen ze 1.5 was pakte ik ook 3 blokken duplo in, die ze al lang had. Bij dreigende hysterie gaf ik een cadeau, dan was ze weer even blij en bezig.

Verder: eten! Gewoon veel en alle vormen, ook de minder verantwoorde voor geval van nood. Water en spenen. Niet teveel aandacht geven, doezelen ze beetje weg. En stoppen bij plekken waar speeltuintje is, dan even lekker rennen. Maar ook niet té vaak stoppen; dan krijgen ze door dat ze niet meer in de auto willen.

Succes, wij hebben een wagenzieke dochter van inmiddels 3, maar genieten elke keer weer van de reis. Ondanks dat ze spuugt, vindt ze het prima, vermaakt ze zich met weinig. We zijn al meerdere keren (zomer en winter) weggeweest en nog nooit speciale dingen gedaan. Ook geen schermpjes of iets.
 
Terug
Bovenaan