Wisselen van peuterspeelzaal

[quote quote=10512379]Moet je kindje fruit eten op de opvang? En dat wil/ lust hij niet? Daar zou ik idd zeker over in gesprek gaan. Misschien ook zelf het initiatief nemen als het niet allemaal vanzelf gaat, vragen of je elke maand even een kort gesprekje kunt hebben ofzo.[/quote]
Hij lust geen fruit. Thuis bied ik dit wel altijd aan, maar tot nu toe komt hij niet verder dan een klein hapje en weer uitspugen.
Goed idee om voor ieder maand een kort gesprekje te hebben. Zal dat meenemen tijdens het bellen deze week. 
 
Ik snap de weerstand voor het wisselen van de peuterspeelzaal wel, maar als die dan ook op de school of de BSO is waar je kind naartoe gaat, dan zou je de wissel kunnen rechtvaardigen. 
Vraagje: Zijn er eigenlijk wachttijden op de scholen bij jou? Of kan je kind nog ingeschreven worden? 
Stel dat je niet wisselt: kan je kind een extra ochtend komen? Dat kan ook wel helpen. (Edit: ik zie dat jouwes al extra gaat. Zijn het 2 dagen achter elkaar? Dan blijft het bij je kind ook beter hangen wat er verwacht wordt, en de pm-ers leren dan ook beter het kind kennen)
Je zou voor het socialiseren ook een Ouder-kind les kunnen doen zoals dansen/gymmen/judo.
Voor mijn verlegen peutertje doe ik het voor het opbouwen van zijn zelfvertrouwen. Hij heeft wekenlang op m'n schoot gezeten en zijn "eigen dansje" gemaakt. Na 2 maanden loopt hij los door de groep en pakt hij zelfstandig een muziekinstrument bij de juf. Ik hoop dat hij nog vriendjes maakt, maar dat hoeft niet per sé. Thuis is hij heel stoer en hij speelt heel leuk met zijn nichtjes. 
 
@Trinityairkick
Er zijn meerdere scholen en geen van die scholen heeft een wachtlijst. 
Op dit moment gaat hij al 3 ochtenden ernaartoe. Waarvan er 2 achterelkaar aan zijn.
Ik geef zelf sportles en hij zit nu ook in mijn eigen groep. Dit gaat prima, hij doet mee en beweegt zich door de hele zaal. Dus daar probeer ik hem ook te helpen met het sociale stuk. 
 
@Moomin
Heel verschillend hoe ze reageert. Vaak kijkt ze eerst de kat uit de boom en zegt ze totaal niks (bij opa en oma uitgezonderd, daar gaat ze direct spelen). Zeg ik na 30 min kom we gaan naar huis, (Doe ik expres) dan komt ze los en wil ze spelen met de andere kindjes, ook bij kindjes die ze regelmatig ziet en thuis al staat te stuiteren om daar te gaan spelen. Heel bijzonder allemaal.
Bij de peuters krijgen ze haar helaas nog niet zover. Maar stimuleren haar wel om mee te doen. Het was voor ons ook lastig om dit aan te geven, want zij zit bij de zelfde organisatie waarin ik werk. Zelfs het zelfde cluster, alleen andere locatie. Dus de collega's kennen mij goed en ik hun ook. Maar dat maakt het (vooral van hun kant) soms erg lastig om dingen te bespreken. Terwijl wij daar juist heel open in zijn, want we zijn hier met elkaar om haar te helpen en te begeleiden om naar de basisschool te gaan
 
Ik zou denk ik niet overstappen, maar in gesprek gaan met de leidsters en de wederzijdse verwachtingen bespreken. Het is belangrijk om ook heel open te zijn in hoe het thuis gaat. Als zij dit andersom ook doen, kun je samen zoeken naar wat het beste is voor jouw kindje.
Als hij al een verlegen kat-uit-de-boom typje is, lijkt me een overstap (vlak voor wéér een overstap naar school) echt niet wenselijk.
 
Ik zou niet meer overstappen voor een half jaar. Voor hij daar goed en wel gewent is gaat hij naar de basisschool. Maar wel aankaarten dat ze wel erg laat aan de bel hebben getrokken.


Heb je het zelf met hem besproken? Mijn zoon gaat sinds 3 maanden naar de psz en ik kreeg na een paar weken te horen dat hij niks zei. Terwijl z'n mond thuis juist nooit stilstaat. Heb het meedere keren gevraagd en besproken met hem (op een kinderlijke manier, tussen neus en lippen door). Daar kwam uit dat hij niet durfde en dat hij lekker niet tegen de juf ging praten... Heb toen zelf gezegt dat ze het moesten negeren. Omdat hij en gewoon moet wennen en hij weet dat hij ze zo op stang jaagt. Dat hebben ze gedaan en nu gaat het een stuk beter. Misschien komt jou zoon ook zelf met de oplossing.


Over het fruit eten zou ik ook duidelijk zijn. Het moet omdat het beleid is. Ze mogen het aanbieden, maar zeker niet dwingen.
 
Terug
Bovenaan