Gymmen in ondergoed (groep 1 en 2)

Hallo ouders,

Mijn zoontje is pas gestart op de basisschool en bij de introductie vertelde de juf dat de kleuters (groepen 1 en 2) gymmen in hun ondergoed. Ze trekken in de klas hun kleren uit, gymschoenen aan en lopen door de hal naar de gymzaal waar ze door een externe gymdocent gymles krijgen.

Nu voelen wij ons daar helemaal niet prettig bij. Wij hebben ons kind de onderbroeken-regel geleerd en daarbij geleerd dat ondergoed privé is en niet voor anderen. Het voelt voor ons ook volstrekt onlogisch, we begrijpen dat omkleden met 4 en 5 jarigen enorm tijdsintensief is, maar wat is er mis met hun gewone kleding? Ze zweten immers niet meer met een uur gymmen dan met een uur buiten spelen in de pauze. Daarbij klimmen ze daar ook op het klimrek, glijbaan noem maar op, dus veiligheid is ook hetzelfde.

Wij vinden het helemaal niet meer van deze tijd, tevens zijn er teveel 'externen' in een schoolgebouw en heeft iedereen tegenwoordig een mobiele telefoon..

We hebben het bij school aangekaart en daar werd aangegeven dat ze 'het al 30 jaar zo doen' en dat 'er geen andere ouders zijn die hier moeite mee hebben'.
Iedereen die ik het in mijn omgeving verteld is juist wel erg verbaasd en vind dit ook niet oké.

Zijn er nog meer ouders die hier moeite mee zouden hebben?

groetjes,
 
Hier nog geen ervaring mee. Maar in principe behoren er niet echt externen door een school te lopen. Misschien ouders die een rondleiding krijgen of zo. 
Denk wel dat het de plicht van de school is, kinderen onder hun hoede te beschermen. 
Misschien eens nagaan wat de ouders van klasgenoten denken? En vooral op gymdagen fatsoenlijk stevig ondergoed aandoen.
 
Hier gymt mijn dochter van 6 ook in haar ondergoed.
Mijn oudste dochters hebben dat ook altijd gedaan.
Ik geef mijn jongste dochter wel altijd een onderbroek met pijpjes aan zodat je niet alles ziet zeg maar als ze met haar beentjes wijd zit.
Hier moeten ze ook door de gang naar de gymzaal lopen.
Andere ouders hadden er ook wat van gezegd omdat er idd veel externe leraren lopen.
 
 
Bij mijn kids op school ook altijd gymen in ondergoed en blote voeten. Pas in groep 3 met gymkleding. Dan kunnen ze zich vaak ook zelf aan en uitkleden. Ik snap het probleem niet zo. Hoe doe je dat dan in de zomer als je naar het zwembad gaat of naar het strand als je kind in zwembroek rondloopt. 
 
Ik heb er nooit zo bij stil gestaan. Mijn kinderen zitten nu allebei op de middelbare school maar moesten op de basisschool ook in ondergoed gymmen. De juffrouw ging mee naar gym en vaak een stagiaire. Ik heb het zelf toen niet als een probleem ervaren maar ik begrijp wel dat jij in dit geval, hier een punt van maakt, gezien de zotte wereld waar we in leven. @ Elisabeth ik neem aan dat moeders meegaat wanneer haar kind naar het zwembad of strand gaat. Ik denk dat daar het verschil zit.

Het blijft echter iets waar je niet altijd invloed op hebt. Mijn zoon zit in de 3e van het voortgezet onderwijs. Hij verteld regelmatig dingen waar mijn nekharen van overeind gaan staan. Zo wordt een klasgenootje ( olivia) constant Olijfje genoemd door meerdere mannelijke docenten en toen ze vorig jaar een schoolreisje hadden deed de mentor me een appje dat ik mijn zoon ook wel bij hem thuis af mocht zetten. Daar zouden al meerdere jongens zijn en dan zouden ze samen vertrekken. Tijdens een 10 minuten gesprek op school zag ik dat de mentor zijn leerlingen een knuffel gaf waarop ik vroeg of dat normaal was. Waarop hij zei "je kunt ze maar beter te vriend houden , anders maken ze je het alleen maar moeilijk'.. Ik krijg daar ook hele nare ideeën bij. Gelukkig verteld mijn zoon alles en ben ik goed op de hoogte maar ook alert !
 
Terug
Bovenaan