Aukje en Marieke van Ginneken over borstvoeding

Ik wil nog wel even opmerken dat borstvoeding bij mij ook helemaal niet vlot verliep in het begin. Mijn zoontje is ook opgenomen in het ziekenhuis omdat hij niet wilde drinken. Na 8 weken kon ik pas echt zeggen  dat het super liep. Ik ben weken bijna alleen maar bezig geweest met oefenen, oefenen, oefenen. Maar inderdaad, ieder mens is anders en iedereen ervaart dingen op een andere manier.
 
Hoi allemaal,

Ik vind het juist knap dat mensen voor zichzelf een grens trekken. Het lijkt
me voor je kind toch geen gezonde start als de moeder een rot tijd heeft omdat
ze maar doorgaat met bortstvoeding geven terwijl ze whanhopig wordt of pijn heeft.
Of dat een kind pas na een paar maand eindelijk genoeg eten binnenkrijgt.
Ik kan echt schrikken als ik hoor dat mensen zoveel op het spel zetten voor bv. Dat zal toch nooit de bedoeling zijn geweest? En voor de moeder, maar vooral het kind
lijkt me dit echt niet goed hoor!
Veel moeders hebben verdriet als ze stoppen (ook al is dat door omstandigheden al naar 1 week). Die stoppen echt niet voor hun plezier.
Maar als je kind na een aantal weken nog niet genoeg binnenkrijgt, vraag ik me
echt af wat beter is.
Ik ga ervan uit dat moeders weten wat het beste is voor hun baby. En een grens trekken over hun eigen kunnen. Dat is voor iedereen verschillend, maar wel erg belangrijk om stress en verdriet te vermijden(  niet zo goed  voor een pasgeboren
baby).
Succes allemaal!!

groetjes Daan
 
Tja, en als er op het cb onderling dus 'gebabbeld' word en er aan mij gevraagd wordt door een moeder hoelang ik bv heb gegeven, leg ik echt mijn beweeg redenen niet uit.
Ik zeg 1 week, en dan is 't klaar. Ik ga niet mijn hele hebben en houwen op hun bord gooien.
Dussss de zusjes zullen echt niet alles daarin hebben gezet :D
En dan krijg je dit soort dingen...kan mij niet schelen, ze kunnen beter over me l*llen dan van me vreten ;)


 
quote: bloemno reageerde document.write(friendlyDateTimeFromStr('14-05-2007 07:19:00'));

Ik ben blij dat er ook nog reacties zijn gegeven van  mensen die   wel begrijpen waar de discussie om begonnen is. Namelijk om het feit dat het jammer is dat mensen met een voorbeeldfunctie verkeerde informatie de wereld in helpen. Over borstvoeding wordt toch al zo veel onzin verteld.
En het is ontzettend jammer als je door zo'n column bevestigd wordt in je gevoel op het moment dat het misschien even niet loopt. Borstvoeding moet je leren, zowel je baby als jij. En bij iets wat je moet leren hoort ook het vallen en OPSTAAN.

Dat is inderdaad precies waar het om draait, er wordt wederom onjuiste of onvolledige informatie over borstvoeding de wereld in geholpen. Zo geeft Aukje bijvoorbeeld aan, dat ze eraan twijfelde of ze wel genoeg borstvoeding had.  Toen ze ging kolven, kwam er "maar" 50 cc uit haar borst, terwijl haar kindje volgens het schema van het cb zeker 135 ml mag hebben. Wat ze helaas blijkbaar niet wist, is dat de hoeveelheid die je kolft niets zegt over de hoeveelheid melk die je baby uit de borst drinkt.... Vervolgens is haar geadviseerd om te gaan bijvoeden met kunstmatige zuigelingenvoeding; Aukje schrijft in haar column dat ze dit wel zonde vond, want het ging juist zo goed. Dat vind ik dan vreselijk spijtig om te lezen. Ze wilde heel graag borstvoeding blijven geven, maar door onjuiste informatie is Aukje tenslotte tot de conclusie gekomen dat er niets anders overbleef dan de borstvoeding af te bouwen. Daarom gaf ik bij het openen van dit topic ook aan, dat ik het  jammer vond dat hun borstvoedingsperiodes niet zo zijn verlopen zoals ze hadden kunnen verlopen en dat  ze  met de juiste informatie en tips en een goede begeleiding  vast een heel eind waren gekomen. Borstvoeding geven is een natuurlijke manier van voeden, maar het is inderdaad niet vanzelfsprekend dat het allemaal van een leien dakje gaat. De juiste informatie en een goede begeleiding kunnen echter een groot verschil maken...

Ik vind het heel goed dat dit onder de aandacht van de redactie van het blad "Kinderen" wordt gebracht en ik zou graag zien, dat er in een volgende editie d.m.v. wetenschappelijk onderbouwde informatie  wordt uitgelegd hoe borstvoeding wél werkt. Niet alleen de eerste zes weken zijn het belangrijkst; álles wat een baby aan moedermelk binnenkrijgt is belangrijk. En ook na die zes weken blijft moedermelk ontzettend belangrijk voor een baby; de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) en Unicef raden niet voor niets aan om een baby twee jaar lang borstvoeding te geven. Er zijn zoveel moeders die dit blad lezen, zij hebben recht op de juiste informatie. En het is aan de redactie om kritisch te zijn op de informatie die zij publiceren.

De open brief aan Aukje en Marieke is niet mijn schrijfstijl. Ik ben meer van de positieve benadering, omdat ik denk dat je daar meer mee bereikt.

Groetjes van Yvonne, mv Claudia
 
Ik vind de schrijfstijl ook niet echt netjes naar de dames toe, ik denk dat zij het rot zat vinden dat het niet is gegaan zoals zij wilden. Ik zou mijn bv periode i.e.g. echt niet willen  missen.
Ik ben het echter wel met YvonneZ eens dat het blad Kinderen zijn verantwoording hierin moet nemen, al is het alleen maar door aan te geven dat de adviezen die de dames schijnbaar hebben gehad niet altijd hoeven te kloppen. Ook ik word vaak onzeker van alle tegenstrijdigheden. Zo heeft mijn dochtertje nooit goed leren happen, waardoor ik nog steeds voed met tepelhoedje. Dat gaat goed, de melkproductie schijnt niet in het gedrang te komen, maar ik hoor alleen maar dat het niet goed is zonder dat ik precies weet waarom en het hier gewoon goed loopt??? Er is al zoveel onduidelijkheid.
Gr Irene
 
Terug
Bovenaan