quote: claudiaatje reageerde document.write(friendlyDateTimeFromStr('22-05-2009 20:41:10&apos

);
Ik heb het onlangs op het cb gevraagd omdat veel vrienden van mij nu warm water direct uit de kraan gebruikten. Dat was bij mijn eerste dochtertje nog niet. (al hoefde afgekoeld gekookt ook niet meer aangezien ik de eerste paar maanden borstvoeding gaf) en het klopt; je mag gewoon warm water uit de kraan gebruiken. In de praktijk warm ik het ook gewoon op in de magnetron omdat dit sneller is dan een half uur lopen te pielen onder de kraan voor de juiste temperatuur.
Ben ook voor niet te steriel, dat is nergens voor nodig. Daarnaast kookt je water bij het verwarmen in de magnetron toch ook niet dus weet ik ook niet waarom dat perse beter zou zijn dan direct uit de kraan.
Daarnaast zei het CB ook dat het ook wel kan helpen bij kindjes met dunne ontlasting omdat er meer kalk in warm water uit de kraan zit.
Verder moet iedereen gewoon doen waar hij/zij zich prettig bij voelt maar ik kies zelf voor gemak.
Ehm...dat klopt echt niet hoor wat je CB zegt! Dat moet dan een van die mevrouwen zijn die bij de bijscholing maar half geluisterd heeft ben ik bang.
Als de WATERLEIDINGSBEDRIJVEN, dus zij die het water leveren, al zeggen dat je echt geen water uit de warme kraan moet drinken...hoe durven ze dan op een CB te beweren dat je het rustig aan een baby kunt geven??? Iets dat een volwassene al niet moet drinken???
En het is onzin dat het kalkgehalte in water uit de warme kraan anders is.
Het grote verschilt tussen warm water uit de kraan en water dat je opwarmt in de magnetron is dat het water dat je in de magnetron opwarmt VERS is. Warm kraanwater heeft al een poosje stilgestaan in het apparaat dat het water opwarmt. Daardoor kunnen bacterien groeien. Daarnaast bevat warm kraanwater meer zware metalen die er in oplossen in het apparaat dat het water opwarmt (geiser, combi-ketel, boiler).