Hee, wat bijzonder dat dit topic weer naar boven wordt gehaald! Wat een nare start heb je met je beide kinderen gehad, supertje, dat is niet fijn :-((
Ten aanzien van de bloedsuikerspiegel is het denk ik wel van belang om te vermelden, dat moedermelk een lichaamseigen product is, waardoor voedingsstoffen en andere bestanddelen optimaal door een baby kunnen worden benut. Dat geldt zeker ook voor colostrum, de melk die de eerste dagen door je borsten wordt aangemaakt. Dit in tegenstelling tot kunstmatige zuigelingenvoeding, wat moeilijker verteerbaar is (wat een baby vervolgens weer meer energie kost) en waar voedingsstoffen, zoals suiker, moeilijker uit worden opgenomen. Daarnaast bevat kunstmatige zuigelingenvoeding ongeveer 5% suiker en colostrum bijna 10%. Colostrum wordt in kleine hoeveelheden aangemaakt, precies afgestemd op de grootte van de maag van je baby, op dag één nog maar zo klein als een knikker. Daarom hebben baby's er baat bij om frequent met die kleine beetjes te worden gevoed, wat o.a. goed is voor de bloedsuikerspiegel.
Daar komt nog bij dat moedermelk zoveel antistoffen bevat. Met colostrum bijvoorbeeld, geeft een moeder alle antistoffen mee die zij in haar leven heeft aangemaakt. Dat maakt borstvoeding zeker in geval van infecties extra belangrijk (en beslist niet dodelijk).
Een lactose-intolantie bij een jonge baby is uitzonderlijk, meestal
ontstaat deze intolerantie rond of na het derde levensjaar. Er bestaat
medicatie (in druppelvorm) die ervoor zorgt dat de lactose wordt
voorverteerd, zodat dit geen problemen meer geeft.
Mijn zoon heeft destijds overigens een week in het ziekenhuis gelegen met een GBS-besmetting (Groep B Streptokokken, voor baby's levensbedreigend). Ik was zo blij dat ik hem gewoon met mijn melk kon voeden en hem zo kon ondersteunen in zijn herstel...
Ten aanzien van de bloedsuikerspiegel is het denk ik wel van belang om te vermelden, dat moedermelk een lichaamseigen product is, waardoor voedingsstoffen en andere bestanddelen optimaal door een baby kunnen worden benut. Dat geldt zeker ook voor colostrum, de melk die de eerste dagen door je borsten wordt aangemaakt. Dit in tegenstelling tot kunstmatige zuigelingenvoeding, wat moeilijker verteerbaar is (wat een baby vervolgens weer meer energie kost) en waar voedingsstoffen, zoals suiker, moeilijker uit worden opgenomen. Daarnaast bevat kunstmatige zuigelingenvoeding ongeveer 5% suiker en colostrum bijna 10%. Colostrum wordt in kleine hoeveelheden aangemaakt, precies afgestemd op de grootte van de maag van je baby, op dag één nog maar zo klein als een knikker. Daarom hebben baby's er baat bij om frequent met die kleine beetjes te worden gevoed, wat o.a. goed is voor de bloedsuikerspiegel.
Daar komt nog bij dat moedermelk zoveel antistoffen bevat. Met colostrum bijvoorbeeld, geeft een moeder alle antistoffen mee die zij in haar leven heeft aangemaakt. Dat maakt borstvoeding zeker in geval van infecties extra belangrijk (en beslist niet dodelijk).
Een lactose-intolantie bij een jonge baby is uitzonderlijk, meestal
ontstaat deze intolerantie rond of na het derde levensjaar. Er bestaat
medicatie (in druppelvorm) die ervoor zorgt dat de lactose wordt
voorverteerd, zodat dit geen problemen meer geeft.
Mijn zoon heeft destijds overigens een week in het ziekenhuis gelegen met een GBS-besmetting (Groep B Streptokokken, voor baby's levensbedreigend). Ik was zo blij dat ik hem gewoon met mijn melk kon voeden en hem zo kon ondersteunen in zijn herstel...