Tuurlijk, je moet waarschijnlijk wel even naar een toko om kruiden te halen.
Nodig voor ong 6 pers.
Kippepoten 8 stuks
2 blikken gepelde tomaten
3 uien
1 courgette
1 aubergine
gemberwortel ( ongeveer 5 cm )
2 Laurierblaadjes
5 tenen knoflook ( lekker stinken )
6 kruidnagelen
6 kardemonpeulen
eetlepel kurkuma
eetlepel komijnpoeder
eetlepel koreanderpoeder
theelepel komijnzaad
citroensap
kleine theelepel chilipoeder
4 theelepels fijgehakte verse koreander
Eerst snij je een ui grof, pel je de knoflook en snij je de gember in blokjes. Dan ga je daar met je staafmixer een glad papje van maken ( kijk uit je gaat tranen als een idioot ).
Vervolgens doe je olie in een pan en daar de komijnzaadjes in. Even laten sudderen tot de zaadjes openbarsten en dan de kip en het gladde papje erbij ( het ruikt meteen lekker ). Daar doe je dan de komijnpoeder, koreanderpoeder, chilipoeder en kurkuma bij. Nu ga je 10 minuten de kip bakken. ( Als het te droog wordt doe je er wat tomatensap bij ).
Dan snijd je de aubergine en courgette en 2 uien in stukjes. Die doe je er ook bij, samen met de 2 blikken gepelde tomaten. Daarbij doe je de laurierblaadjes, kruidnagelen en kardemons ( die moet je even insnijden, dan komt de smaak beter vrij ) en flink wat scheuten citroensap. Zout naar smaak toevoegen.
Dit laat je minimaal een uur pruttelen. Op het laatst gooi je de verse koreander er doorheen. Je kunt het eten met rijst erbij.
Je kunt ook eindeloos varieren. Bijvoorbeeld met vlees. Je kunt lamsvlees of rundvlees doen. Of andere groenten erdoorheen. Je kunt er ook kokossap doorheen doen, ook lekker.
Poe he. Nu lijkt het toch best ingewikkeld. Valt best mee hoor als je het een paar keer gemaakt hebt draai je je hand er niet voor om.
Eet smakelijk
Juffie